Basketbolda Maçın Ardından

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Markovic: 'Son 16 takım arasına kaldık ama daha iyisini de yapacağımıza inanıyorum Fraport Skyliners Başantrenörü Herbert: 'Baskıyla baş edemedik'.

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında Fraport Skyliners'ı 72-52 yenerek adını son 16 takım arasına yazdıran Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Nenad Markovic, 'Son 16 takım arasına kaldık ama daha iyisini de yapacağımıza inanıyorum.' dedi.

Markovic, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, oyuncuları ve taraftarı tebrik ederek, taraftarların hem Ankara'daki Türkiye Kupası'nda hem de bugün kendilerini yalnız bırakmadığını belirtti.

Müsabakada savunmada ve hücumda dengeli oynadıklarını vurgulayan Markovic, şöyle konuştu:

'Konsantrasyonumuzu, sertliği ve eforu özellikle ilk yarıda sahaya çok iyi yansıttık. Bunları hepsini bir arada yaptığımız zaman herkesi yenme şansımız oluyor. Avrupa'da baktığımızda her takımın iyi-kötü günü olabiliyor. Sadece iyi takımlar gerekli karakteri gösterip, kafalarını kaldırıp maçları kazanabiliyor. Biz bunu birçok kez yaşadık bu sezon. Sakatlıkların izin verdiği ölçüde sezonu iyi bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Son 16 takım arasına kaldık ama daha iyisini de yapacağımıza inanıyorum. Bu turdaki rakibimiz kupanın favorilerinden Beşiktaş. İyi bir hazırlık yaparak, iyi bir seri izlettireceğimize inanıyorum.'

- Fraport Skyliners cephesi

Fraport Skyliners'ın başantrenörü Gordon Herbert, Pınar Karşıyaka'yı tebrik ederek, rakiplerinin özellikle ilk yarıda çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu kaydetti.

Pınar Karşıyaka'nın taraftarın da baskısıyla çok iyi performans gösterdiğini aktaran Herbert, 'Baskıyla baş edemedik. İlk 20 dakikalık oyunumuzdan mutlu değilim.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA