Badminton Açıklaması Avusturya Açık

Viyana'da yarın başlayacak turnuvada Türkiye'yi 10 sporcu temsil edecek Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik:'Öncelik ilk üçe girmek ama puan da çok önemli' 'Yabancı antrenör anlaşması için randevular aldık'.

Milli badmintoncular, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılım için puan veren Avusturya Açık'ta mücadele edecek.

Başkent Viyana'da yarın başlayacak turnuva 4 gün sürecek. Türkiye'yi Avusturya Açık'ta 10 sporcu temsil edecek.

Avusturya'da ay-yıldızlı formayla madalya arayacak badmintoncular şöyle:

Kader İnal, Büşra Ünlü, Cemre Fere, Neslihan Yiğit, Ebru Yazgan, Bengisu Erçetin, Nazlıcan İnci, Aliye Demirbağ, Büşra Yalçınkaya, Özge Bayrak.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avusturya'ya 11 sporcuyla gitmeyi planladıklarını ancak sakatlığı nedeniyle Fatma Nur Yavuz'un kadrodan çıkarıldığını söyledi.

Turnuvaya tek ve çift kadınlarda katılacaklarını aktaran Özmekik, organizasyonun Tokyo 2020'ye katılım için yüksek puan verdiğini vurguladı.

Özmekik, sporculardan puanlarla Türkiye'ye dönmelerini beklediklerini belirterek, 'Öncelik ilk üçe girmek ama puan da çok önemli. Neslihan Yiğit'ten tek kadınlarda madalya bekliyoruz. Sporcularımız dereceye giremeseler dahi çeyrek finale çıkarak puan almalılar.' ifadelerini kullandı.

- 'Yabancı antrenör arıyoruz'

Başkan Özmekik, yabancı antrenör arayışına girdiklerini bildirdi.

Görüşmeler için yurt dışına gideceğini kaydeden Özmekik, 'Yabancı antrenör anlaşması için Malezya ve Endonezya'dan randevular aldık. Bu konuda görüşmeler yapacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA