Türk Karatesi Geleceğe Güvenle Bakıyor

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan:'Altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük'.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Bulgaristan'da sona eren 44. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda elde ettikleri 12 madalya ile altyapılarının ne kadar güçlü olduğunu gördüklerini söyledi.

Başkan Delihasan, yaptığı açıklamada, şampiyonada alınan sonuçlardan memnun olduğunu, Türk karatesinin geleceğe güvenle baktığını ifade etti.

Altyapıya her zaman önem verdiklerini aktaran Esat Delihasan, şöyle konuştu:

'Başarılı bir organizasyonu geride bıraktık. Kazandığımız 5 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya ile takım halinde Avrupa üçüncüsü olduk. Geleceğin yıldız adayları, Sofya'da beş kez İstiklal Marşı'nı Avrupa'ya dinleterek bizi gururlandırdı. Bu başarılara bakarak geleceğimizin güvende olduğunu bilmek bizi sevindiriyor. Altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük.'

Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden tüm sporcuları, teknik ekibi ve müsabakalarda görev alan Türk hakemleri tebrik eden Delihasan, açıklamasında, 'En büyük hedefimiz, 25-29 Ekim'de İspanya'da düzenlenecek Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA