PFDK Tarafından Gümüşhanespor'a Verilen Ceza

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Profesyonel Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Gümüşhanespor-MKE Ankaragücü maçının ardından Gümüşhanespor’a verdiği 5 maçlık cezaya tepki gösterdi.

Demir, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, PFDK'nın Gümüşhanespor’a verdiği cezanın kabul edilemez olduğunu savunarak, 'Tarihinde hiçbir zaman ülke insanlarına, devletine karşı hiçbir olumsuzluğu olmayan Gümüşhane insanı maç saatinde hiç alışık olmadığı bir durumla karşı karşıya kalmıştır. İlimizde ilk defa böyle bir olaya şahit oldum.' diye konuştu.

Yaşanan olayların halkı da son derece üzdüğünü anlatan Demir, şöyle devam etti:

'Bu gibi olaylara bizim insanımız alışık değildir. İlimiz insanı gittiği her yerde il dışında ayrı bir güzellikle karşılanır ve itibar görür. Bizim insanımızın olumsuz hiçbir tavrı yoktur. Bugün büyük illerde yaşayan ve oralarda ticaret ile uğraşan bir çok insanımızdan herkes övgü ile bahseder. Bizlerde bunları duydukça gururlanırız. Bizler bu olayları ilimizde çıkaranların kasıtlı ve hazırlıklı geldiğine inanıyor, bunun yanında koskoca bir şehrin başkent insanını bu durumdan sorumlu tutmuyoruz. Ben inanıyorum ki PFDK bu vermiş olduğu yanlış karadan dönüp hatasını anlayıp halkımızı rahatlatacak bir karar verecektir. Bu 5 maçlık seyircisiz oynama ve 38 bin liralık para cezasını kabul edilemez buluyoruz.'

Kaynak: AA