Mısır'daki Port Said Davası

'Port Said katliamı' davasında yargılanan 10 kişinin idam cezası Temyiz Mahkemesi tarafından onandı.

Mısır'da Temyiz Mahkemesi'nin, kamuoyunda 'Port Said katliamı' olarak bilinen davada aldıkları idam kararına itiraz eden 11 kişiden 10'unun cezasını onadığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 'Port Said katliamı' davasında idam cezasına çarptırılan 11 kişiden 10'unun Temyiz Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz reddedilerek, idam cezaları onandı.

Mahkeme, gıyaben idamla yargılanan diğer bir kişinin ise 'duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle' itiraz hakkının bulunmadığı yönünde karar verdi.

Port Said Stadı'nda Şubat 2012'de, El-Mısri ile El-Ehli takımları arasında oynanan futbol maçından sonra çıkan olaylarda El-Ehli takımı taraftarı 72 kişi hayatını kaybetmişti. Konuyla ilgili aralarında 9'u eski emniyet müdürü, 3'ü El-Mısri takımı yöneticisi, 73 kişi hakkında dava açılmıştı.

Port Said Ceza Mahkemesi, haziran ayında görülen duruşmada, biri gıyaben yargılanan 11 kişinin idamına, 10 kişinin 15 yıl, 15 kişinin 10 yıl ve aralarında eski Port Said Emniyet Müdürü ile El-Mısri takımı yöneticisinin de bulunduğu 15 kişinin 5 yıl, 1 kişinin ise 1 yıl hapsine hükmetmiş, 21 kişinin ise beraatine karar vermişti.

Kaynak: AA