Bakan Kılıç'tan Milli Karatecilere Kutlama Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bulgaristan’da düzenlenen 44. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 17-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 44. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası sona erdi. Türkiye, şampiyonayı 5 altın, 3 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 12 madalya ile tamamladı.

Turnuvada, Umay Tokcan, Eray Şamdan, Alparslan Yamanoğlu’nun yanı sıra Mehmet Batuhan Özdemir, Enes Özdemir ile Kutluhan Duran’dan oluşan ümit genç erkek kata takımı ve ümitler 70 kiloda Duhan Gümüş altın madalya elde etti.

21 yaş altı kata takım kategorisinde, erkeklerde Yusuf Yağız Ücebakan, Emre Vefa Göktaş ile Cengizhan Koca, kadınlarda Ayça Düzgel, Meryem Mazlum ile Pınar Yalçıntekin ekibi ve gençler 48 kiloda Duygu Yemenici gümüş madalyanın sahibi oldu. Gençler 76 kiloda Ömer Faruk Arslan, 55 kiloda Fuat Demirel, 21 yaş altı ferdi katada Dilara Bozan ve Emre Vefa Göktaş bronz madalya kazandı.

Bakan Çağatay Kılıç’tan kutlama mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanan milli sporcuları kutladı. Kılıç, mesajında şunları kaydetti:

“44. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda 5 altın,3 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran sporcularımızın başarısı bize haklı bir gurur yaşattı. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarıların daim olmasını diliyorum. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’ndan itibaren olimpik branşlarda da yer alacak karatede genç millilerimizin gelecek yıllarda da bayrağımızı göndere çektireceklerine yürekten inanıyorum.”

Kaynak: İHA