Uğur'un Okul Takımından A Milli Takım'a Yolculuğu

Gençlerbirliği'nin başarılı futbolcusu Uğur Çiftçi: 'İlhan Cavcav, beni tuttu, bir okul takımındayken aldı getirdi. 15 sene oldu, A Milli Takım'a kadar yükseldim' 'Başkanımız hep aynı konuları anlatıyordu. Ne zaman prim açıklasa takım kazanamazdı'

MUSA SAMUR - Spor Toto Süper Lig ekibi Gençlerbirliği'nin oyuncusu Uğur Çiftçi, yaşamını yetiren İlhan Cavcav'ın desteğiyle okul takımından A Milli Takım'a kadar yükseldiğini söyledi.

Uğur Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada spor camiasının büyük bir başkanını kaybettiğini ifade etti. Futbolcular, personel, altyapı ve Gençlerbirliği ailesinin bir 'babasını, dedesini' yetirdiğini vurgulayan Uğur, 'İnşallah mekanı cennet olur ailesine sabır diliyorum çok değerli, kıymetli bir başkandı.' dedi.

Cavcav'ın kendileri için başkandan ziyade bir baba, bir dede olduğunu dile getiren Uğur, 'Çağırması, konuşması, davranışları, verdiği değerle bizim için başkaydı.' diye konuştu.

Okul takımında oynarken Cavcav tarafından Gençlerbirliği'ne getirildiğini anlatan Uğur, 'Üzerimde emeği çoktur. Beni tuttu, bir okul takımındayken aldı, getirdi. 15 sene oldu A Milli Takım'a kadar yükseldim.' ifadelerini kullandı.

- 'Hep aynı konular'

İlhan Cavcav'ın futbolcuları çağırıp konuştuğunda ve öğüt verdiğinde 'hep aynı konuları anlattığını' söyleyen Uğur, 'Ne konuşacağını, ne söyleyeceğini önceden biliyorduk. Bir macerası var, 4 milyon vermişler, babası göndermemiş. Bunu anlatırdı devamlı bize. Bir de ne zaman prim açıklasa takım kazanamazdı.' diye görüş belirtti.

Duayen başkanın Türk futbolu için çok önemli hizmetler yaptığına vurgu yapan Uğur, 'Süper Lig'e bakın Gençlerbirliği patentlileri çıkarın futbolcu kalmaz neredeyse. Çok iyi bir düzen kurdu, umarım böyle devam eder.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA