UEFA Futbol Yönetimi Sertifika Programı

TFF'nin ev sahipliğindeki organizasyon İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

UEFA ile Lozan Üniversitesi ortaklığında düzenlenen UEFA Futbol Yönetimi Sertifika Programı, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) ev sahipliğinde İstanbul'da başladı.

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen programda, Spor Toto Süper Lig kulüplerinden profesyoneller ile TFF, Hırvatistan ve Azerbaycan futbol federasyonlarının çalışanlarından oluşan 29 kişi eğitim alıyor.

TFF'den yapılan açıklamaya göre programda katılımcılar, uluslararası spor organizasyonlarının yapıları, pazarlama, iletişim, maç operasyonları, bütçe yönetimi, stratejik planlama gibi birçok alanda uzmanlardan eğitim alacak ve sınavlara tabi tutulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, futbol sektöründe çalışan profesyonellerin kariyerleri için ekstra eğitim alması gerektiği fikrine her zaman sıcak baktıklarını belirterek, 'Bu nedenle futbol sektöründe önemli bir geçerliliği olan UEFA Futbol Yönetimi Sertifika Programı'na ev sahipliği yapmak istedik. Bu ev sahipliği ve seminer, TFF'nin vizyonu ve misyonu ile tamamen örtüşmektedir.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA