Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'na Doğru

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın: 'İnşallah olimpiyatlardan sonraki bu ilk şampiyona, grekoromen güreş için bir milat olur'.

Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası, 4-5 Şubat'ta Adana'da yapılacak.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, şampiyona öncesi Adana'da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Aydın, merkez Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın güreş kökenli olması dolayısıyla kendilerini davet ettiğini, şampiyonayı Adana'da düzenlemekten mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra grekoromencilerin ilk kez Adana'da mindere çıkacağını ifade eden Aydın, bu şampiyonanın, olimpiyatlara giden ulusal ve uluslararası şampiyonalardan oluşan yolda, milli takım oluşturulmasında ilk basamak olduğunu dile getirdi.

Aydın, özellikle grekoromen güreşin son dönemde büyük bir çöküş içerisinde olduğunu belirterek, 'Mehmet Akif Pirimlerin, Mehmet Özalların, Hamza Yerlikayaların, Hakkı Başarların dönemine baktığımız zaman doğrusu bu dönem o kadar çok başarılıyız diyemeyiz. İnşallah olimpiyatlardan sonraki bu ilk şampiyona, grekoromen güreş için bir milat olur.' diye konuştu.

Adana'da dereceye girecek sporcuların 11 Şubat'ta İstanbul'da kampa alınacağını aktaran Aydın, 4-5 Mart'ta İstanbul'daki uluslararası grekoromen güreş turnuvasının ardından oluşacak milli takımın da Sırbistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkeyi temsil edeceğini vurguladı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptığı açıklamada, Çukurova deyince verimli arazilerin akla geldiğini ancak yörenin, aralarında şampiyon da olmak üzere çok iyi güreşçiler çıkardığını kaydetti.

Kaynak: AA