Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası Adana'da Yapılacak

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda grekoromen güreşte Türkiye’yi başarıyla temsil etmek için erkekler ve bayanlarda dünyanın en iyi grekoromen güreş takımını kuracaklarını söyledi.

Yüreğir Belediyesi’nin destekleriyle 4-5 Şubat’ta düzenlenecek Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı Adana’da gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, Cumhuriyet tarihinde ilk kez güreş şampiyonasının Adana’da düzenleneceğini söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’nin 8 madalya kazandığını, bunun 5’inin de güreş branşında olduğunu hatırlatan Aydın, “2020 Tokyo Olimpiyatları’nda en az 6 madalya almamız lazım. Olimpiyatların ilk basamağı Türkiye şampiyonalarıdır. 2017 yılında da ilk şampiyonayı Adana’da yapmaktan çok memnunuz” dedi.



“Kendi rekorumuzu kırmalıyız”

Grekoromen güreşi eski günlerine kavuşturmak istediklerini belirten TGF Başkanı Musa Aydın, “Grekoromen güreşi son zamanlarda bir çöküş içerisinde. Bu dönem çok başarılıyız diyemeyiz. Bütün amacımız grekoromen güreşini eski günlere kavuşturmak. Olimpiyatlarda hedefimiz hem erkekler hem de bayanlarda dünyanın en iyi takımını kurarak ülkemizi Tokyo’da başarıyla temsil etmek. Rio’da çıtayı çok yükselttik. Tokyo’da da kendi rekorumuzu kırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Adana güreşte geriye gitti”

Adana’nın güreşte geriye gittiğini vurgulayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Adana’da ilk defa Büyükler Türkiye Şampiyonası yapılıyor. Çukurova deyince akla verimli araziler gelir. Ama bizim bu topraklarımızdan ve çevre illerimizden iyi pehlivanlar da yetişmiş. Sembol isimlerden bir tanesi İsmet Atlı var mesela. Daha ismini sayamadığımız birçok sporcumuz var. Adana güreşte biraz geriye gitmişti ama bundan sonra federasyonumuzun vereceği destek ile bu artarak devam edecek. Bizde özellikle belediye ve kamu kurumları olarak ata sporumuzu ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Şampiyona 59, 66, 71, 75, 80, 85, 98 ve 130 kilo sıkletlerinde gerçekleştirilecek. Olimpiyat madalyalı milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Cenk İldem de organizasyonda mindere çıkacak. Şampiyonada derece elde eden güreşçiler, A Milli Takım’a girme şansı yakalayacak.

Kaynak: İHA