Piazza'da 4. Geleneksel Satranç Turnuvası Başladı

Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 4. Geleneksel Satranç Turnuvası başladı.

4 yıl önce Kahramanmaraş’ın ilk satranç turnuvasını organize eden Piazza AVM, sonraki yıllarda bu organizasyonu geleneksel hale getirdi. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Geleneksel Satranç Turnuvası, çocuk ve genç satranç ustalarını bir araya getirdi.

Satranç milli takımına giren ilk sporcu Kahramanmaraş’tan

Turnuva öncesi Piazza AVM Müdürü Ufuk Cezmi Bilge ve Üstad Satranç Kulübü Başkanı Adem Yüksekoğlu, Küçükler Türkiye Şampiyonası 8 yaş kızlar kategorisinde Türkiye 9’uncusu olarak, Kahramanmaraş’tan Satranç Milli Takımı havuzuna giren ilk sporcu unvanını kazanan Defne Göçer’i başarısından dolayı tebrik ederek, madalya ve hediye verdi.

İlk hamle Avm Müdürü Bilge’den

Turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar dileyen AVM Müdürü Ufuk Cezmi Bilge, daha sonra ilk hamleyi yaparak, müsabakaları başlattı. Afacanlar (2011 doğumlular), Minikler (2010-2009 doğumlular), Küçükler (2008-2007-2006 doğumlular) ve Yıldızlar (2005-2004-2003-2002-2001 doğumlular) olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleşen Geleneksel Satranç Turnuvası’nda karşılaşmalar, İsviçre sistemi ile 7 tur üzerinden oynanıyor. Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip ve lisansı vizeli sporcuların katılabildiği turnuvada, federasyonun Satranç Yarışmaları Prosedürü uygulanıyor.

Turnuva, 2 gün boyunca devam edecek. Turnuva sonunda, dereceye girenlere kupa, madalyanın yanı sıra sürpriz ödüller de verilecek.

Kaynak: İHA