Bosnalı Engelli Sporcular, Olimpiyatlara Gidebilmek İçin Destek Bekliyor

Bosna Hersek’in uluslararası alanda sayısız başarıya imza atan engelli sporcuları, Uluslararası Özel Kış Olimpiyatlarına katılabilmek için destek bekliyor.

Bosna Hersek’in maddi imkansızlıklara rağmen uluslararası alanda sayısız başarıya imza atan engelli sporcuları, Mart ayında gerçekleştirilecek Uluslararası Özel Kış Olimpiyatlarına katılabilmek için finansman bulamıyor. En son 2015 yılında Los Angeles’taki özel olimpiyatlara 19 sporcu ile katılarak Bosna Hersek’e 11 madalya ile dönen genç sporcular, 14-25 Mart 2017 tarihleri arasında Avusturya’da gerçekleşecek Özel Kış Olimpiyatlarına katılabilmek için Gofundme.com sitesi üzerinden bir destek toplama kampanyası başlattı. Bosna Hersek’te engelli gençlerin eğitimi ve topluma entegrasyonu için 50 yılı aşkın süredir hizmet veren Saraybosna merkezli Oaza Derneği İcra Direktörü Armin Smajlovic, uluslararası alanda Bosna Hersek’i başarıyla temsil eden engelli gençlerin kaynak sıkıntıları nedeniyle önlerinin kapandığını bildirdi. 40’ı aşkın engelli sporcuya eğitim veren ve olimpiyatlarda en yüksek derecelere ulaşan sporcuları eğiten derneğin Türkiye’deki kurumlara da müracaat ederek ulaşım sponsorluğu talebinde bulunduğunu anlatan Smajlovic, Bosna Hersek’teki kurumlar tarafından sağlanan kaynak miktarının ihtiyaçlarının küçük bir kısmını karşılamaktan öteye geçmediğini söyledi.



Sosyal tesis, ekipman ve kaynak yetersizliklerine rağmen Avrupalı rakiplerine karşı büyük başarılar kazanan engelli sporcuların uluslararası müsabakalara katılımı konusunda kaynak yetersizliğinin uzun süredir devam eden bir problem olduğunu ifade eden Bosna Hersek Özel Olimpiyatlar Derneği İcra Direktörü Kada Delic, ülkesinin Avusturya’daki olimpiyatlara 16 sporcu, 5 antrenör ve 2 resmi yetkili olmak üzere 23 kişiden oluşan bir kafileyle katılmayı planladığını söyledi.

Bosna Hersek’te engelli vatandaşların sporda temsiline yeterli ehemmiyetin verilmediğini ve bu nedenle de sponsorların bu aktivitelere gerekli ilgiyi göstermediklerini söyleyen Delic, “Her yıl hem Bosna Hersek’te tertiplediğimiz turnuvalar hem de uluslararası müsabakalara katılım konusunda kaynak sorunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA