Amatör Kulüplere Bir Yılda 802 Bin Liralık Destek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Bölgesel Amatör, Süper Amatör, 1. Amatör ve 2. Amatör liglerde mücadele eden 109 futbol kulübüne 487 bin liralık yardımda bulundu. Başkan Ergün, geçtiğimiz sezon amatör spor kulüplerine 315 bin TL nakdi yardım yaptıklarını hatırlatarak, “Bugün yaptığımız destekle birlikte toplam rakamın 802 bin TL gibi bir rakama ulaştığını bilmenizi isterim. Bu desteklerimizin amatör kulüplerimize maddi anlamda bir nefes aldıracağını düşünerek şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine destek vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon yasal düzenlemelerinin yapılmasının ardından amatör spor kulüplerine nakdi destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu geleneğini sürdürdü. MASKİ Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Genç ve Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ daire başkanları, şube müdürleri, Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, amatör kulüp temsilcileri katıldı.

Geçen Ekim ayında yapılan destekle birlikte amatör spor kulüplerine nakdi yardımını bir gelenek halinde getirdiklerinin altını çizen Başkan Cengiz Ergün, “Gelenek haline getirdiğimiz sezonun başında yaptığımız ilk dağıtımın ardından Ocak ayı devre arasında 2. Amatör maçlarının başlamadan önce ufak da olsa bir katkı yapacağımızı ifade etmiştik. Manisa Belediyesi olarak ilk geldiğimiz zamanlarda malzeme yardımıyla başladık. İlimizin büyükşehir olmasıyla birlikte bütün Manisa’da sporcu yetiştiren kulüplerimizin yanında olacağımızı ifade etmiştik. Geçtiğimiz sezon itibariyle yasal düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte malzeme yardımımızı nakdi yardım olarak sürdürdük. Futbolda amatör takım da yönetmiş biri olarak amatör takım yöneticiliği yapmanın ve amatör takımla faaliyet göstermenin zorluklarını yaşadım ve çok iyi biliyorum. Bu sebeple amatör takım yöneticiliği yapan bütün arkadaşlarımı bu kutsal sorumluluklarından dolayı saygı ile selamlıyorum.” diye konuştu.

"Toplamda 802 bin liralık destek

Ekim ayında yapılan yardıma değinen Başkan Ergün, “Geçtiğimiz sezon amatör spor kulüplerimize yaptığımız 315 bin TL nakdi yardımın ardından bugün yapacağımız destekle birlikte toplam rakamın 802 bin TL gibi bir rakama ulaştığını bilmenizi isterim. Bu desteklerimizin amatör kulüplerimize maddi anlamda bir nefes aldıracağını düşünerek şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin diğer Büyükşehirler içerisinde önde olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Yeni kurulan ve yapılanan büyükşehirler içinde Manisa’mızın bu konuda bir kaç adım önde olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Bugün Bölgesel Amatör, Süper Amatör, 1. Amatör ve 2. Amatör liglerde mücadele eden tam 109 kulübümüze 487 bin TL tutarında bir yardım gerçekleştireceğiz. Bölgesel Amatör Lig’deki takımlarımıza 10 bin, Süper Amatör Kümedeki takımlarımıza 7 bin, 1. Amatör takımlarımıza 5 bin ve 2. Amatör kümedeki takımlarımıza 3 bin olmak üzere yardım çeklerini kulüp yöneticisi arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Güle güle harcasınlar diyor, tüm kulüplerimize başarılar diliyorum” diye ifade etti.

Spora desteğin sadece futbol ile sınırlı olmadığının altını çizen Başkan Ergün, il genelinde spor kulüpleri ve sporcular tarafından kazanılan başarılara değinerek, “Sizlerin ve kamuoyunun sporun diğer branşlarında yaptığımız faaliyetleri de göz ardı etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin, cimnastik branşındaki başarılarımız Manisa ve Türkiye sınırlarını geçmiş, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları ve dereceleriyle bizleri gururlandırmıştır. Judo branşında katıldığımız her turnuvadan madalyalar ve derecelerle dönüyoruz. Universiad oyunlarında alınan madalyalar ve milli takımlar düzeyinde ülkemizi temsil edilen sporcularımız bizi sevindirmiştir. Badminton branşında üst üste gelen başarılar hocalarımızı milli takımlara taşımıştır. Voleybolda şehrimiz üst liglerde 5 takım ile mücadele etmekte ve bu takımlarımız şampiyonluk kovalamaktadır. Yeni kurulan okçuluk takımımız gösterdiği performansla ülke çapında dereceler elde etmiş ve milli takımlara sporcu göndermiştir. Motor sporlarında ülke dereceleri art arda gelmeye devam ediyor” dedi.

Başkan Ergün, “Yine Atletizmde sporcumuzun dereceleri bizleri sevindirmiş, önümüzdeki aylarda yapılacak dünya genelindeki bir organizasyon için sporcumuz Ahmet Bayram, Almanya’nın Münih kentine davet edilmiştir. Yüzmede yapılan yapılanma ile yüzme eğitimi genele yayılmış, ilimize kazandırdığımız kapalı havuzun hizmete girmesiyle Manisa, 12 ay yüzme sporu yapılan bir şehir haline gelmiştir. Bunlar sevindirici gelişmeler olmakla birlikte, yüzme takımımız da katıldığı her turnuvadan derece ve madalyalar ile dönmüştür” diye konuştu.

‘Sporun ve sporcunun hep yanındayım’

Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa’ya kazandırılan tesisler hakkında bilgiler aktaran Başkan Cengiz Ergün, “Yaptığımız spor tesislerini de hepiniz biliyor ve yakından takip ediyorsunuz. Bununla birlikte Tarık Almış Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu’nun birer benzeri Salihli ve Turgutlu ilçelerimizde de yapılmakta. Bu iki ilçemizdeki tesisler de öyle tahmin ediyorum yaz mevsiminde gençlerimizin hizmetine açılmış olacak. Yine Turgutlu ilçemizde bulunan Ovacık Yaylası’ndaki dev projemizin ihalesini inşallah bu yıl gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca ilimiz merkezinde bulunan Tevfik Lav Spor Tesislerimiz için bir futbol sahası ve salon projemiz var. Kısaca sporun ve sporcunun, gençliğimizin yanında olmaya, onların yararına olacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu duygularla amatör spor kulüplerimize dağıtacağımız yardımların hayırlara vesile olmasını diliyor, törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Verilen destek için teşekkür ederek sözlerine başlayan ASKF Başkanı İsmail Aydın, “Ekim ayındaki toplantıdan sonra Ocak ayında bir sefer daha yardım edelim demiştiniz. Bu söyleminiz bazı arkadaşlarla paylaştığımda tereddüt içinde kaldılar. Fakat bizim hiçbir endişemiz yoktu. Sayın başkanımız kulüp yöneticiliği yaptığı için de Ocak ayını seçmesi transfer dönemi için önemliydi. İki parça halinde yardım yapalım dedi.

Ekim ayında bu yardımların hepsi yapılsaydı şimdiye kadar ki süreçte o paralar harcanmış olacaktı. Daha sonra programın detaylarını aktardığımızda arkadaşlar geri dönüş yaparak yanlış mı gönderildi diye inanamadılar. Dolayısıyla biz de ‘Cengiz Başkan söz verdiği zaman tutar’ dedik. Ve bugün de gerçekleştiğini görüyoruz. Teşekkür ederiz” dedi

Sporcuların bir arada olacağı ve sosyal alanların olduğu bir tesis talebinde bulunan ASKF Başkanı İsmail Aydın’a cevap veren Başkan Cengiz Ergün, ‘Yer bulun tesisi kazandırmak için elimizden geleni yapalım. Spora ve sporcuya her zaman destek vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Başkan Cengiz Ergün son olarak spor kulübü yöneticilerine temsili çekleri verdi. Ardından kulüp yöneticileriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA