Gençler Ormanda Pusulayla Yön Bulmak İçin Yarışıyor

Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Okul Sporları Oryantiring Gençler A ve B Grup müsabakaları, Düzce'de başladı.

Düzce Kent Ormanı'nda düzenlenen müsabakalara, 42 ilden 366 sporcu katıldı. Sporcular, iki grup halinde yapılan müsabakalarda belirlenen parkurda pusula yardımıyla yön bularak, varış noktasına ulaşmak için mücadele veriyor.

Türkiye Oryantirig Federasyonu Yarışma Etkinlik Direktörü Cihat Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de önceleri çok dikkat çekmeyen oryantiring sporunun 2006'da federasyonun kurulmasıyla önemli bir yol katettiğini dile getirerek, 'Oryantirig, gün itibarıyla ilkokul, lise ve üniversitelerimizde ders olarak veriliyor. Biz bu sporu çok sevdik, halkımız da çok sevdi. Federasyon olarak bu sporun daha da yaygınlaşması için çaba gösteriyoruz.' dedi.

Türkiye Okul Sporları kapsamında yapılan bu müsabakaları da doğası güzel, uygun arazi koşullarına sahip Düzce'de düzenlemekten mutululuk duyduklarını ifade eden Acar, 'Yaklaşık bir ayda hazırlanan bu parkurda sporcularımız mücadele ediyor. Organizasyonu da Düzce'de yapmaktan onur duyduk. Bu, Düzce'de ilk defa gerçekleştirilen bir organizasyon. Federasyon olarak bize destek verenlere teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Acar, müsabakalar sonucunda ilk 4 sırada yer alacak takımların Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacağını bildirdi.

Kaynak: AA