Kürekte Milli Takım Seçmeleri Öncesi Kamp Sürüyor

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İşseven: 'Bundan sonra da kamp için burayı (Köyceğiz) tercih etmeye devam edeceğiz'.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen hazırlık kampına katılan sporcular, çalışmalarını sürdürüyor.

Sporcular hazırlık kampında her gün, koşu ve bazı çalışmaların ardından Köyceğiz Gölü'nde kürek çekiyor. 24 Şubat'ta sona erecek kampın ardından milli takım seçmeleri yapılacak. Kampta, Galatasaray ve Fenerbahçe ile Sakarya Gençlik Spor Kulübü ve Gökkuşağı Spor Kulübünden 29 sporcu bulunuyor.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp merkezi olarak özellikle Köyceğiz'i seçtiklerini söyledi. İşseven, 'Daha önce burada yaptığımız milli takım kamplarımızın neticesini gördük. Geçen yıllarda milli takım kamplarımızda özellikle Köyceğiz'i tercih etmemizin nedeni, suyun her zaman müsait olması, trafiğin olmaması ve buradaki sakinlik. Bunlar çocuklarımızın çok rahat çalışmasına imkan veriyor.' diye konuştu.

Önceki yıllarda yaptıkları kamplardan iyi sonuçlar aldıklarını aktaran İşseven, 'Bu neticeler içinde geçen yıl olimpiyatlara giden bir ekibimiz oldu. Bunun dışında dünya ikinciliği ve üçüncülüğü de elde ettik. Bu çocuklarımızın hepsi burada yaptığı çalışmalar sonucu bu dereceleri elde etti. Bundan sonra da kamp için burayı tercih etmeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA