Curlingde Tarihi Madalyanın Mutluluğu Yaşanıyor

Curling Kız Milli Takımı, Erzurum'da sona eren EYOF 2017'de kazandığı gümüş madalya ile tarihe geçti Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Şebin:'Bu sporcular 45 yıl sonra olimpiyatlarda yarışacak gençler, dolayısıyla dereceleri gerçekten çok ciddiye alınacak başarıdır' Curling Milli Takım Antrenörü Topaloğlu:'Kısa sürede başarı elde etmemizin tek nedeni azimli çalışma. Sürekli çalıştık, kamplarımız oldu, yorulduk, sıkıldık, bıktık ama çalıştık' Milli takım sporcusu Hilal:'Şampiyonluğu çok isterdim ama olmadı'

CÜNEYT ÇELİK/MUHAMMET MUTAF - Curlingde, Kız Milli Takımı'nın Erzurum'da gerçekleştirilen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) aldığı tarihe geçen gümüş madalyanın sevinci yaşanıyor.

Sporcular Berivan Polat, Mihriban Polat, Zeynep Öztemir, Hilal Nevruz ve Kader Macit'ten oluşan milli takım, kurulduktan 6 ay sonra bu önemli başarıya imza attı. Oyunlarda yer aldığı grubu Rusya, Polonya, Norveç ve Türkiye B takımını yenerek birinci sırada tamamlayan milliler, yarı finalde Polonya'yı 7-6 yenip finalde Rusya'ya 7-2 yenilince gümüş madalyada kaldı.

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF'ta ilk defa curlingde takım halinde ikinci olduklarını söyledi.

Dereceye girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şebin, 'Bu sporcular 4-5 yıl sonra olimpiyatlarda yarışacak gençler, dolayısıyla dereceleri gerçekten çok ciddiye alınacak başarıdır. Tarihimizde ilk kez bir kış sporları organizasyonunda takım olarak ikinci olduk.' dedi.

Şebin, bu başarının, ileriki dönemde Türkiye'nin daha iyi işler yapacağının göstergesi olduğunu vurgulayarak, 'İnşallah tesisleşmemizi bitirip antrenörlük eğitimlerimizi doğru düzgün yapıp Türkiye geneline bu sporu yayarsak dünyanın en iyi curling yapan ülkeleri arasında gösterileceğimizden eminiz. ' diye konuştu.

Sporcuların yeni olmalarına rağmen önemli bir başarıyla imza attığını vurgulayan Şebin, şunları kaydetti:

'Bu turnuvaya katılan bütün takımların kapasiteleri birbirine yakındı, hepsi birbirini yenebiliyordu ki zaten finalde yenildiğimiz Rusya'yı bizim takım daha önce yendi. Curlingde en az hata yapan şampiyon oluyor, galip gelebiliyor. Bizim çocuklarımız daha yeni, onlara göre çok daha tecrübesizler. Uluslararası tecrübeleri çok az, dolayısıyla biz onlara göre çok daha fazla hata yaptık. İnşallah bu hatalarımızı gidereceğiz. Antrenörlerimiz yaptığımız bütün hataları not ettiler. Bundan sonraki çalışmalarımızı bu stratejilere, yaptığımız bu hatalara göre düzenleyecekler. Antrenmanları buna göre yapacaklar. İnşallah ikinci ligde değil uluslararası turnuvalarda, şampiyonalarda birinciliği hedefliyoruz. Halkımız rahat olsun, curling gerçekten güzel spor, bizden başarı beklesinler, biz başarılı olacağımıza inanıyoruz, onlar da bize inansınlar.'

- Antrenör Topaloğlu: 'Kısa sürede başarının nedeni azimli çalışma'

Curling Milli Takımı Antrenörü Sadık Topaloğlu, EYOF 2017 hazırlıklarına 6 ay önce başladıklarını söyledi.

Sporcularının elde ettiği başarının sevincini yaşadıklarını aktaran Topaloğlu, 'Federasyon kurulur kurulmaz hemen EYOF için takımımızı oluşturduk. Takımı oluşturduktan sonra aralıksız kara kampı, buz antrenmanı, kondisyon ile sıkı şekilde çalışarak hazırlandık.' dedi.

Topaloğlu, hedeflerinin uluslararası müsabakalarda birincilik kürsüsüne çıkmak olduğunu vurgulayarak, 'Şampiyon olmak için çalışmıştık. Amacımız Türk bayrağını birincilik kürsüsünde dalgalandırmaktı ama nasip olmadı. Daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Çalışarak ileri seviyeye geleceğimize inanıyorum. İnşallah bundan sonraki uluslararası turnuvalarda kürsüye birinci olarak çıkacağız. Kısa sürede başarı elde etmemizin tek nedeni azimli çalışma. Sürekli çalıştık, kamplarımız oldu, yorulduk, sıkıldık, bıktık ama çalıştık. Günden güne sporcu sayımız artmaktadır, tesislerimiz gittikçe artacaktır. Bu branş yavaş yavaş tanınıyor ve Türkiye'de herkesin curling oynamasını tavsiye ediyorum.' şeklinde konuştu.

- Milli sporcu Hilal: 'Şampiyon olmayı çok isterdik'

Milli takım sporcusu Hilal Nevruz ise yaklaşık bir yıldır curling oynadığını ifade etti. Arkadaşlarının tavsiyesiyle bu spora başladığını anlatan Hilal, şöyle konuştu:

'Curlinge başlayınca tabii ki bırakamadım, çok hoşuma gitti, ilerlemek ve milli takıma girmek istedim. Kısa süre sonra EYOF için milli takıma seçildim ve burada mücadele verdim. Aslında şampiyon olmayı çok isterdik. Biz mücadelemizi verdik ama olmadı, nasipte değilmiş, madalya aldığımız için mutluyum. Milli takım formasını ilk kez EYOF'ta giydim. Şampiyonluğu çok isterdim ama olmadı.'

Sporculardan Mihriban Polat da EYOF'a katıldıkları takımın yeni bir ekip olduğuna dikkati çekerek, 'Kısa sürede bu dereceyi kendimize inandığımız için elde ettik. Tabii gönlümüzde birinci olmak vardı ama olmadı, nasip kısmet. Biz mutluyuz, ikinci olduk. İkinci olmak bizim için büyük bir derece. EYOF'a hazırlanma sürecimizde sürekli kamplara gittik. Kara kampı olsun, buz kampı olsun sabah akşam sürekli çalıştık. Yeni yeni başlayan sporcularımız vardı. Onlar kendini geliştirdi. Takımımız tam kadro olarak açıklanınca kenetlendik, birbirimize güvendik ve şu an ikinciyiz. Güzel bir duygu, sevinçliyiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA