Bülent Uygun'dan yabancı oyuncu sayısına tepki

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Medipol Başakşehir maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunurken, yabancı oyuncu sayısını eleştirdi.

Bülent Uygun'dan yabancı oyuncu sayısına tepki
Medipol Başakşehir maçını değerlendiren Bülent Uygun, "İki taraf da kazanmak için oynadı. İzleyenlerin keyifli bir maç izlediğini düşünüyorum. Sahada futbol adına oyuncular yüreklerini ortaya koydular." dedi.

Yabancı oyuncu sayısıyla ilgili eleştiriler yapan Uygun, "Eserinle gurur duy Türkiye diyeceğim. Sebebine gelince de sahada Başakşehir'in futbolcuları kadar Türk futbolcusu olmazsa İstiklal Marşı'nı bile söylemenin bir anlamı kalmamıştır. Dolayısıyla 20 milyon gence sahip olan bu ülke, gençlerine değer vermeyecekse kime değer vereceğiz. Takıma Türkçe konuşmuyorum, İngilizce konuşmaya çalışacağım ya da başka bir dil konuşmaya çalışacağım. Ortada da çok kötü durumlara düşen bir Türk futbolunu görüyoruz. Yabancı çöplüğüne dönüyoruz. Eserinle gurur duy Türkiye" ifadelerini kullandı.

Başakşehir'in şampiyonluğa oynadığını kaydeden Bülent Uygun, "Kazanmak istiyorlar. Futbolun doğasında var. Biz de kazanmak istedik. Pozisyonlar ürettik. Başakşehir buralara hakederek geldiğini gösterdi. Boşuna gelmemiş. Bizim için çok önemli bir puandı. Önümüzdeki haftaki içeride Fenerbahçe maçından 3 puan almak, kümede kalma adına verdiğimiz bu savaştan alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz." diye konuştu.