'Gümüş Madalyayı Rüyamda Gördüm'

EYOF 2017'de sürat pateni 1000 metre yarışında ikinci olan Hazar Karagöl, EYOF tarihinde Türkiye'ye gümüş madalya getiren ilk sporcu olmanın mutluluğunu yaşıyor Milli sporcu Karagöl: 'Gümüş madalyayı rüyamda gördüm. Rüyam çıktı, çok sevinçliyim' Erzurum Valisi Azizoğlu: 'Çok gururlandık' Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Gürbüz: 'Bugün bir zafere imza attık, ülkemize armağan olsun'

ZEHRA MELEK ÇAT - Erzurum'daki 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) kısa mesafe sürat pateni erkekler 1000 metrede gümüş madalya kazanan milli sporcu Hazar Karagöl, 'Gümüş madalyayı rüyamda gördüm. Rüyam çıktı, çok sevinçliyim.' dedi.

EYOF süresince sürat pateninde 1500 ve 500 metre yarışlarında istediği sonucu elde edemeyen milli sporcu Hazar Karagöl, yarışların son gününde 1000 metrede gümüş madalya kazandı.

Bu başarısı ile 1991 yılından beri düzenlenen EYOF'un kış organizasyonları bölümünde Türkiye'ye ilk gümüş madalyayı getiren Karagöl, böylece hem kariyerinin en iyi derecesini elde etti hem de sürat pateninde EYOF'ta bugüne kadar madalyası bulunmayan Türkiye'ye bu dalda ilk madalyayı kazandırmış oldu.

Altı yıldır sürat pateni yapan Karagöl, yarışların ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF'a çok iyi hazırlandığını ve madalya almak için piste çıktığını belirtti.

Federasyon yöneticileri, antrenörleri, ailesi ve taraftarların da kendisinden madalya beklentisi olduğunu bilerek piste çıktığını vurgulayan Karagöl, 'İlk gün 1500 metre, ikinci gün 500 metre yarışlarında çeşitli aksilikler oldu. Madalya umudum son güne kaldı. Rüyamda 1000 metrede ikincilik almıştım. Gümüş madalyayı rüyamda gördüm. Rüyam çıktı, çok sevinçliyim.' diye konuştu.

Hazar Karagöl, EYOF tarihinde Türkiye'ye gümüş madalya getiren ilk sporcu olmanın gururunu yaşadığını ifade ederek, 'EYOF 2017'de snowboard branşında da Aydan Karakulak ile bronz madalya aldık. Ben de ülkeme gümüş madalya kazandırdım. Çok mutluyum.' ifadelerini kullandı.

Pistte ev sahibi olmanın avantajını da hissettiğini dile getiren Karagöl, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

- 'Çok gururlandık'

Sürat pateni yarışlarını izleyen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da EYOF 2017'nin dostane şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Hazar Karagöl'ü sürat pateni yarışında izlediğini dile getiren Azizoğlu, 'Hazar gümüş madalya aldı. Çok gururlandık. Bütün sporcularımızı tebrik ediyorum.' dedi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz ise EYOF 2017'ye ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını belirtti.

Dünyaya Erzurum ve Türkiye'nin misafirperverliğini gösterdiklerini dile getiren Gürbüz, organizasyonun Türkiye'de yapılmasının Türk sporcular için de moral olduğunu söyledi.

Gürbüz, EYOF'a katılan bütün sporcularına teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

'Hazar yarışırken tribünler almadı, dışarıda ekrandan izleyenler oldu. Seyirci desteğini de alarak iyi bir derece elde ettik. Bu madalyayı ülkemize armağan ediyoruz. 1000 metrede gümüş madalyanın gururunu yaşıyoruz. Bugün bir zafere imza attık, ülkemize armağan olsun.'

Kaynak: AA