Dağ Kayağı Yapacak Sporcular Muş'ta Kampa Girdi

Türkiye'nin çeşitli ilerinden Muş'a gelen 12 kişilik dağcı ekibi, Muş Kayak Merkezi'nde günde 10 saat olmak üzere toplam 4 günlük eği̇ti̇m alacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2017 faaliyet programı kapsamında dağ kayağı temel eğitimi alan 12 kişilik bir ekip Muş'ta kampa girdi.

Muş Kayak Merkezi'nde günde 10 saat olmak üzere toplam 4 günlük eği̇ti̇me başlayan dağcılara, dağ kayağıyla tırmanış tekniği, çığ bilgisi, ilk yardım, kurtarma ve doğayı tanıma gibi eğitimler verilecek.

Dağ Kayağı Teknik Direktörü Yıldırım Beyazıt Öztürk, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, farklı illerden katılan dağcıları eğitimlerin ardından doğal afet olaylarına müdahale edebilecek seviyeye getirilmeye hazırlandıklarını belirtti.

Kampa eğitmen ve sporcularla girdiklerini söyleyen Öztürk, 'Bu eğitim bir kaç aşamadan ibarettir. Bundan sonraki dönemlerde de yine Muş’a gelmeyi düşünüyoruz. Muş’ta çok güzel ve yoğun ilgi gördük. İki gündür eğitimimiz sürüyor. Temel eğitim olduğu için ilk önce dağ kayağının tanıtımı, malzemelerin kullanımı, daha sonra dağ kayağıyla tırmanış tekniği, çığ bilgisi, ilk yardım, kurtarma ve doğayı tanıma eğitimleri olacak. Arkadaşlarımızın hepsi Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun kamplarında eğitim almış deneyimli, sporcu ve eğitmen arkadaşlarımız. Bunlar aynı zamanda herhangi bir doğal afet durumunda özellikle çığ ve doğada mahsur kalan insanlara yardım etme konularında deneyimli olacaklar.” diye konuştu

Dağ Kayağı Antrenörü Mustafa Tekin de Muş’un Doğu Anadolu Bölgesi'nin güzide illerinden biri olduğunu belirtti. Amaçlarının daha önceden dağcılık eğitimi alan sporculara dağ kayağını öğreterek, onların dağlara, zirvelere daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu aktaran Tekin, şöyle devam etti:

'Günlük eğitimlerimiz var. Sabah erkenden kalkıyoruz. Küçük bir sabah sporumuz oluyor. Bunun akabinde Muş Kayak Tesisi'ne ulaşıyoruz. Burada gün başlangıcından, akşam karanlığına kadar sürekli dağ kayağı kullanım pratik eğitimi yapıyoruz. Akşam da yine burada Mehmet Çağlayan Hocamızın destekleriyle, bize ayarlamış oldukları turizm lisesinin misafirhanesinde teorik eğitimler yapıyoruz. Bir sonraki gün uygulayacağımız uygulamaların teorik eğitimini bir önceki gün yapıyoruz. Burada gerçekten yetkili arkadaşlar bize çok yardımcı oldu. Dışarından gelen misafirler olarak çok iyi konuk edildik. Eğitime, Artvin, Samsun, Trabzon, Antalya, Ankara gibi illerden gelen sporcularımız var. Bizler de Erzurum’dan gelen dağ kayağı antrenörleriyiz. Her gün sabah 8 itibarıyla çalışmalarımız başlıyor. Yaklaşık günde 10 saat Muş’un toz kar dediğimiz kaliteli karında çalışıp, kayma şansını yakaladık.'

Kamp Müdürü Mehmet Çağlayan da martta ileri seviye dağ kayağı eğitiminin de Muş'ta olacağını ifade etti. Çağlayan, 'Bunun yanı sıra 25 Şubat-06 Mart arasında Türkiye Dağcılık Federasyonu 2. Kademe Antrenörlük Eğitimi Pratiği de yine Muş’ta olacak. Tabi bununla ilgili üniversite bize katkı sağlıyor. Desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.' dedi.

Kaynak: AA