Basketbolcular Sevgi Evleri'ndeki Çocuklarla Buluştu

TBF Genel Koordinatörü Ömer Onan ile Galatasaray Odeabank ve Pınar Karşıyaka'nın bazı oyuncuları, Sevgi Evleri'nde kalan ve basketbol oynayan kız çocukları ile bir araya geldi Onan: 'Spor her yaştaki çocuk için olmazsa olmazlardan biri. Hayatlarında illa profesyonel oyuncu olacaklar diye bir şey yok ama hayatlarının her dönemine sporu sokmaları sağlıklı bir birey olarak yaşamalarının en önemli anahtarı' Sevgi Evleri'nde yetişen Bilaloğlu:'Biz koçumuz olmadan önce basketbol nasıl bir şey, nasıl oynanır bilmiyorduk. Koçumuz 'basketbol aşkı' diye bir şey yarattı bizde. Hepimiz bir hayal kurduk. Bazılarımız Işıl Alben gibi olmayı seçti, ben Olcay Çakır gibi olmayı. Hayallerimizi gerçekleştirmek için koçumuz var'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Koordinatörü Ömer Onan ile Galatasaray Odeabank ve Pınar Karşıyaka'nın bazı oyuncuları, Sevgi Evleri'nde kalan ve basketbol oynayan kız çocukları ile bir araya geldi.

Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine ait spor salonundaki buluşmaya, Onan ve sporcuların yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül katıldı.

Sevgi Evleri'nde yetişen ve sadece 6 aylık çalışmayla ASP Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Basketbol Takımı adıyla yıldızlar ve gençler kategorisinde ligde yer almaya hak kazanan kız çocukları, Galatasaray ve Pınar Karşıyakalı oyuncularla kısa bir maç da yaptı.

ASP Gençlik ve Spor Kulübünde yer alan ve basketbol antrenmanlarına yeni başlayan küçük çocuklar da basketbolcularla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

- Onan: 'Spor her yaştaki çocuk için olmazsa olmazlardan biri'

TBF Genel Koordinatörü Onan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin bu durumdaki çocuklara yönelik çok güzel şartlar sağladığını vurguladı. Her şehirde kimsesiz çocuklara yönelik bu faaliyetlerin sürdürülmesi gerektiğini belirten Onan, 'Çünkü spor her yaştaki çocuk için olmazsa olmazlardan biri. Hayatlarında illa profesyonel oyuncu olacaklar diye bir şey yok ama hayatlarının her dönemine sporu sokmaları sağlıklı bir birey olarak yaşamalarının en önemli anahtarı.' değerlendirmesinde bulundu.

Göreve geldikleri andan itibaren sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini anımsatan Onan, 'Biz bunu gönülden yapmak istiyoruz. Türkiye'nin her bölgesine de yayılmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek.' dedi.

Onan, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada ise 'Çocuklarımız basketbol takımı kurmuşlar. İnşallah daha ilerleterek devam edersiniz. Hepiniz bir oyuncuyu hayal ediyorsunuz, bu çok güzel bir şey. Yanınızda oturan abileriniz de hayal ediyorlardı, hepsi başardı. Başaramayacağınız hiçbir şey yok.' diyerek, federasyon olarak desteklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürü Erkoç da 'Bugün bizim için çok heyecanlı bir gün, bundan sonrasını hayal dahi edemiyorum. Bu bize çok büyük bir ivme kazandıracak. Basketbol Federasyonumuzun değerli temsilcelerine, örnek sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Destekleriniz, katkılarınız, bizi kabul ettiğiniz, gönlünüzü açtığınız ve buraya geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

ASP Genel Koordinatörü Gül ise yaptığı konuşmada, spor kulübünün Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatlandığını ve sadece basketbol alanında değil birçok branşta faaliyet yürüttüklerini anlattı. Gül, 'Çocuklarımızın spor yoluyla kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Gerçekten çok istekliler. Basketbol Federasyonu yönetimi ve sporcularının buraya gelmesiyle bu heyecanları doruk noktaya ulaştı.' ifadelerini kullandı.

- Sporcu Nazlıcan: 'Zorluklar içerisinden bir takım oluşturduk'

ASP Basketbol Takımı'nın oyuncularından Nazlıcan Karçık da duygularını, 'Buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bugünü hayal ediyorduk, hayallerimiz gerçek oldu. Bir senedir ASP basketbol çatısı altında basketbol oynuyoruz, lige de çıktık. Harika bir iş başardık. O zorluklar içerisinden bir takım oluşturduk ve sizinle karşılaştık.' sözleriyle dile getirdi.

Sevdanur Bilaloğlu ise 'Biz koçumuz olmadan önce basketbol nasıl bir şey, nasıl oynanır bilmiyorduk. Koçumuz 'basketbol aşkı' diye bir şey yarattı bizde. Hepimiz bir hayal kurduk. Bazılarımız Işıl Alben gibi olmayı seçti, ben Olcay Çakır gibi olmayı. Hayallerimizi gerçekleştirmek için koçumuz var. Onların desteğiyle milli takıma yürümeyi düşlüyoruz.' dedi.

Minikler grubundan söz alan 7 yaşındaki Havva Gülkoç ise 'Ben basketbol oynayınca kendimi mutlu hissediyorum. Çok hoşuma gidiyor. Bazen potaya atamıyor olsam bile yine de çok hoşuma gidiyor.' şeklinde konuştu. Aynı yaştaki İrem Ateş de basketbolu çok sevdiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Türkiye Basketbol Federasyonunca çocuklara forma hediye edilirken, çocuklar da el emeği ile yaptıkları hediyelerini sporculara takdim etti.

Kaynak: AA