Görme Engelli Sporculara Bilfen'den Tam Destek

Diyarbakır’da maddi kaynak eksiliğinden dolayı Türkiye şampiyonasına gidememe durumu olan görme engelli sporculara Bilfen Okulları sahip çıktı.

Eskişehir’de 17 ve 19 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Görme Engelliler Türkiye Şampiyonasına Diyarbakırlı görme engelliler maddi imkansızlıklar nedeniyle gidememe tehlikesi yaşayınca devreye Özel Diyarbakır Bilfen Okulları girdi. Diyarbakır Mezopotamya Görme Engelliler Spor Kulübü Judo Takımına sponsor olan Bilfen Okulları, yarışmaya katılacak kafilenin malzeme, ulaşım, konaklama ve yemek dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Yolculuk öncesi, sporcular ve kulüp başkanı, Özel Diyarbakır Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç’u ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Gitmeden önce son idmanlarını da okulun spor salonunda yapan sporcuların çalışması öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

“Görevimizi yapıyoruz”

Engelli sporcularla yakından ilgilenen Özel Diyarbakır Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, böyle bir çalışmaya destek vermeyi lütuf değil bir görev olarak kabul ettiklerini belirterek, “Sosyal sorumluluk projelerini fazlası ile önemsiyoruz. Görme engelli kardeşlerimizin üzerimizde hakkı var. Böyle bir talep gelince gururla kabul ettik ve gerekli imkanları sağladık. Başarılı sonuçlarla dönmelerini bekliyoruz. Başarıyla dönmeleri durumunda ayrıca ödüllendireceğiz. Hem engellilere hem de diğer sosyal sorumluluk projelerine fazlası ile destek olmaya devam edeceğiz" dedi.



“Bilfen olmasaydı gidemezdik”

Mezopotamya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Güler ise Bilfen Okulları sayesinde turnuvaya katılma imkanı bulduklarını dile getiren Güler, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şehir içinde ücretsiz servis, Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü de salon imkanı sunuyor. Türkiye Şampiyonası bizim için çok önemli. Türkiye şampiyonu olabilecek sporcularımız var. Bilfen Okulları ve iş adamı Ekrem Karakoç olmasaydı Eskişehir’e gidemeyecektik. Bizi çok duygulandırdılar. Ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA