Fenerbahçe, Rusya'dan Mutsuz Dönüyor

Sarılacivertli ekip, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Krasnodar'a 10 yenildi Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 3 maçlık galibiyet serisini sürdüremedi Sarılacivertli ekip, Avrupa kupalarında 16 maç sonra gol atamadı Rus ekipleriyle deplasmandaki 4. maçına çıkan Fenerbahçe, henüz galibiyet alamadı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında deplasmanda Rusya'nın Krasnodar takımına 1-0 yenilerek, rövanş maçı öncesi avantajı kaybetti.

Krasnodar Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, 4. dakikada Viktor Claesson'un kafa golüne engel olamayarak, 1-0 geriye düştü. Rakip kalede pozisyon üretemeyen sarı-lacivertli ekip, kalesinde de gol görmeyince ilk yarı bu skorla sona erdi.

Pozisyon olarak kısır geçen ikinci yarıda iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı ve maç, Krasnodar'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İki maç üzerinden oynanacak son 32 turunda, ilk müsabakayı kaybeden Fenerbahçe, rövanş öncesi aradığı avantajı yakalayamadı.

Fenerbahçe, Krasnodar'ı 22 Şubat Çarşamba günü Ülker Stadı'nda ağırlayacak. Sarı-lacivertlilerin turu geçmesi için bu müsabakada 2 farklı üstünlük kurması gerekiyor.

- Üç maçlık seri bitti

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Manchester United takımına 4-1 kaybeden sarı-lacivertli ekip, daha sonra çıktığı Manchester United (2-1), Zorya (2-0) ve Feyenoord (1-0) mücadelelerini kazandı.

Deplasmanda Krasnodar'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, hem rövanş için avantaj yakalayamadı hem de 3 maçlık galibiyet serisini sürdüremedi.

- 16 maç sonra gol atamadı

Mücadeleyi 1-0 kaybeden Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 16 maç sonra gol sevinci yaşayamadı.

Son olarak geçen sezon UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda deplasmanda 0-0 sona eren Ajax maçında fileleri havalandıramayan sarı-lacivertli ekip, daha sonra yaptığı 16 maçta en az bir kez gol attı.

- Rusya deplasmanında galibiyeti yok

Fenerbahçe, Rus takımlarıyla deplasmanda yaptığı 4. maçtan da galibiyet çıkaramadı.

Sarı-lacivertli takım, daha önce dış sahada Rus takımlarıyla yaptığı 3 maçtan 2 beraberlik, 1 yenilgiyle ayrıldı. Rus ekiplerinine 4. randevusuna Krasnodar karşısında çıkan Fenerbahçe, rakibine 1-0 yenilerek, bu istatistiği bozamadı.

- İlk şut 67. dakikada

Fenerbahçe, Krasnodar kalesinde tehlikeli atak geliştiremezken, ilk şutunu 67. dakikada çekti.

Mücadelenin ilk yarısında rakip kaleye şut atamayan sarı-lacivertli ekip, ilk şutunu Moussa Sow ile çekti. Senegalli golcünün 67. dakikadaki etkisiz vuruşu, kaleci Kritsyuk'ta kaldı.

Fenerbahçe, kalan bölümde attığı 2 şutta da Krasnodar kalesinde tehlike oluşturamadı.

Kaynak: AA