Fatsa'da Milli Gurur

Milli sporcu yetiştirme adına önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Fatsa İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Bükyürek, “Ordu’da en çok milli sporcuyu Fatsa yetiştiriyor” dedi.

Halil Bekyürek yaptığı açıklamada, “78 ülkenin katıldığı turnuvada Fatsalı sporcularımız ülkemizi temsilen müsabakalara katıldılar. Turnuvada 5. ve 6.’lık derecesini aldık. Turnuvada olimpiyat ve dünya şampiyonları ile yarıştık. Fatsa’daki sporcularımızın yaş ortalaması genç ve turnuvada maçlarımız kıyasıya geçti. Genel olarak gelecek vaat eden sporculara sahibiz. Fatsa ilçemizin adını Türkiye biliyor, inşallah bundan sonra ki, turnuvalarda da ilçemizin adını dünyaya duyuracağız. İki sporcumuz 27 Nisan tarihinde başlayacak olan Yunanistan’da gerçekleşecek olan turnuvalara katılmaya hak kazandı. Turnuva sporcularımızın gelişimi için çok önemliydi. Önümüzde kulüpler Türkiye şampiyonası var. Fatsa tekvando alanında bir çizgi yakalamıştır. Milli sporcularımızın şampiyonalarda yer alması bizim için çok iyi. 2009 yılından bu güne kadar spor dalında ilçe olarak milli sporcu çıkaramamıştık. Son iki yılda 3 sporcumuz milli takımlara gitti. Ordu geneline bakıldığında ise en yüksek sporcu çıkarmak oranı Fatsa ilçemizde. Yeni yılda da 2 sporcumuzun daha milli takımlara seçileceğine inanıyoruz” diye konuştu.



“Güreşte de iddiayız”

Güreş alanında da önemli derecelere imza attıklarını belirten Bekyürek şöyle devam etti: “İşitme Engelliler şampiyonasında Fatsalı Ali Torluoğlu adlı güreşçimiz Türkiye ikincisi olmuştur. Güreş alanında önemli dereceler elde etmeye başladık. Sporcumuzun milli takıma seçilmesi bizleri mutlu etmiştir. İlçemizde milli sporcuların artması bizim başarımızı gösterir. İlçemizden milli sporcular çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyor ve sporcu antrenörleri ile birlikte koordineli çalışıyoruz.”

Kaymakamlık kupaları başlıyor

Fatsa halkının spor yapmasını sağlamak amacıyla Fatsa Kaymakamlığı spor müsabakaları turnuvalarını başlatacaklarını söyleyen Bekyürek, “Sporcularımız tesislerimizde sporlarını yapıyorlar. Biz tüm vatandaşlarımızın spor yapması için spor turnuvaları düzenleyeceğiz. Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı önderliğinde bu turnuvalar gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl turnuvalarda 800’e yakın lisansı olmayan vatandaşlarımıza spor yaptırdık. Bu gerçekten çok iyi bir rakam. Bu yıl ise hedefimiz bin 200 kişiye spor yaptırmak. İlk olarak voleybol ve basketbol ile başlayacağız. Son olarak da futbol turnuvaları ile kupalarımızı tamamlayacağız. Fatsa halkı sporu seviyor ve bizler de onları spor yapmaları için teşvik ediyoruz. Profesyonel olmayan kişilerin spor yapması bizim için çok önemlidir. Herkesin bu turnuvalara katılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA