Kötü Tezahürata Karşı Önlemler Arttırılacak

Erdemli İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk başkanlığında yapıldı. Toplantıda detaylı bir stat güvenlik planı hazırlanması ve kötü tezahürata karşı önemlerin arttırılması kararları alındı.

"6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" gereğince oluşturulan Erdemli İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk başkanlığında, kaymakamlık toplantı salonunda düzenlendi.

Toplantıda profesyonel ve amatör takımlar arasında yapılacak müsabakalarda gerekli güvenlik önlemleri, sağlık tedbirleri ile maçlarda ve sportif etkinliklerde alınacak diğer önlemler görüşüldü.

Maçların sadece iki takımın mücadelesi anlamına gelmediğini, spor müsabakalarının ayrıca ilçe tanıtımı için büyük önem taşıdığını belirten Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk, "Maçlar sadece iki takımın mücadelesinden ibaret değildir. Bir müsabaka ilçenin imajı içinde çok önemlidir. En küçük bir tasızlık bile ilçemizin imajını zedeleyebilir. Özillikle futbol heyecanlı bir spor, misafir takımın ve seyircilerinin güvenliğini de burada önemsiyoruz. Erdemli’yi en iyi şekilde temsil etmek gerekiyor ve kulüplerimize büyük görevler düşüyor. Biz burada centilmence bir lig diliyoruz" dedi.

Toplantıda 4’ü büyükler 2’si gençler olmak üzere ilçede hafta sonlarında yaklaşık 6 futbol karşılaşmasının oynandığına dikkat çekilen toplantıda Kaymakam Pamuk, ilçe takımları arasındaki derbi maçlarının kardeşlik ölçüsünde olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Erdemli’deki spor kulüpleri başkanları da görüş ve önerilerini toplantıda paylaştı.

Toplantı sonunda detaylı bir stat güvenlik planı hazırlanması, kötü tezahürata karşı önemlerin arttırılması kararları alındı.

Toplantıya Kaymakam Pamuk’un yanısıra İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Derin, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Sami Öztürk, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Selim Mirza Loğlaroğlu ile Erdemli’deki spor kulüplerinin başkanları ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: İHA