Basketbol Açıklaması FIBA Kadınlar Avrupa Ligi

İçel Büyükşehir Belediyespor: 74 Wisla CanPack: 83.

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 13. hafta maçında İçel Büyükşehir Belediyespor, Polonya ekibi Wisla Can-Pack'e 83-74 yenildi.

Bu sonuçla İçel Büyükşehir Belediyespor, gruptaki 11. yenilgisini yaşadı. Wisla Can-Pack ise 4. galibiyetini aldı.

Maça iyi başlayan konuk ekip, Ygueravide'nin etkili oyunuyla 5. dakikayı 6 sayı (10-16) farkla önde geçti. İçel temsilcisi, Petronyte ile pota altında etkili olmaya çalışsa da Wisla Can-Pack, ilk periyodu 22-13 önde tamamladı. Polonya temsilcisinde Ygueravide, bu çeyrekte 10 sayı kaydetti.

İkinci periyotta Robinson ve Gökçe Doğan'ın hızlı hücumlarıyla skor üreten İçel Büyükşehir Belediyespor, Petronyte'nin üst üste bulduğu sayılarla 15. dakika içinde farkı 2'ye (29-31) indirdi. Gökçe'nin sakatlanarak oyuna devam edememesinin ardından Vanessa Gidden ile basketler bulan Polonya ekibi, soyunma odasına 43-39 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte Farhiya Abdi'nin üçlükleriyle toparlanmaya çalışan İçel ekibi, 24. dakika içinde farkı 3 sayıya (48-51) indirse de öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi. Kenardan gelen Claudia Pop'un da skora katkı yapmasıyla farkı yeniden açan konuk ekip, son periyoda 64-55 önde girdi.

Üstünlüğünü son çeyrekte de sürdüren Wisla Can-Pack, karşılaşmadan 83-74 galip ayrıldı.

İçel Büyükşehir Belediyespor'da 21 sayı kaydeden ve maçın en skorer ismi olan Farhiya Abdi'nin çabaları, yenilgiyi engelleyemedi. Polonya ekibinde ise Gidden, 20 sayıyla oynadı.

Kaynak: AA