Pistte Hafta Sonu Yoğun Geçecek

Atletler hafta sonu, 37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun yanı sıra çoklu branşlar salon yarışmalarından KOMPLEATLET serisinin ikincisi ile Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası'nda koşacak

Atletizmde hafta sonu mesaisi yoğun geçecek. Atletler, 37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun yanı sıra, çoklu branşlar salon yarışmalarından KOMPLE-ATLET serisinin ikincisi ile Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası'nda yarışacak.

37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 19 Şubat Pazar günü koşulacak. Yarı maraton, 10 kilometre, veteran ve halk koşusu olmak üzere 4 kategorinin yer aldığı yarışma sonunda ilk 3'e girenlere para ödülü verilecek.

KOMPLE-ATLET serisinin ikinci yarışması, 18-19 Şubat'ta Ataköy'deki Aslı Çakır Atletizm Salonu'nda yapılacak. İlk kez bu yıl oluşturulan ve ilk kademesini 55 atletin tamamladığı seride, genel klasman birinciliği için şansını sürdüren isimler, ikinci ayakta da belirlenen baraj derecelerinin üzerinde puan almaya çalışacak. Bunu başaranlar konulan para ödülüne sahip olmak için finallerde yarışacak.

KOMPLE-ATLET'in ilk kademesi sonunda büyüklerde Ahmet Mustafa Yılmaz ve Damla Çelik, gençlerde Müslüm Değirmenci ve Emine Selda Kırdemir, yıldızlarda Serhat Bulut ve Leyla Yanardağ, 16 yaş altında ise Berke Akçam ve Beyza Usta ilk sırayı almışlardı.

KOMPLE-ATLET salon sezonu, aynı zamanda Çoklu Branşlar Türkiye Salon Şampiyonası olan ve 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde düzenlenecek yarışmayla noktalanacak.

Atmalar branşının en iyileri İçel'de belli olacak. Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası, 18-19 Şubat'ta Nevin Yanıt Atletizm Pisti'nde düzenlenecek ve ilk 10'a giren atletlere para ödülü verilecek.

Organizasyonda 16 yaş altı kategorisinden büyüklere kadar dört farklı yaş grubunda yarışmalar yapılacak. Atmalar Ligi, Nisan ayı sonunda Nurullah İvak Atmalar Kupası'ndaki final müsabakalarıyla son bulacak.

Kaynak: AA