Mersin İdmanyurdu'nda Gençlerin Motivasyon Kaynağı Sinan Kaloğlu

TFF 1. Lig'de zor günler geçiren İçel İdmanyurdu'nun tecrübeli forveti Sinan Kaloğlu, sahadaki mücadelesinin yanı sıra maçlardan önce yaptığı konuşmalarla genç oyuncuları motive etmeye çalışıyor Sinan: 'Şehrimizden fazla destek görmüyoruz. Çok az, cefakar bir taraftarımız var' Teknik direktör Özbalta: 'Birlik beraberliğimiz en üst düzeyde. Büyükler büyüklüğünü yapıyor, küçükler büyüklere saygıyı gösteriyor'

MUSTAFA GÜNGÖR - TFF 1. Lig'de zor günler geçiren İçel İdmanyurdu'nun tecrübeli futbolcularından 36 yaşındaki Sinan Kaloğlu, takımının ligde kalması için büyük mücadele verirken genç oyunculara ağabeylik yaparak da ön plana çıkıyor.

Kırmızı-lacivertlilerin 2013-2014 sezonundan beri formasını giyen Sinan Kaloğlu, transfer yasağı nedeniyle genç futbolcuların bulunduğu kadroyla yoluna devam eden takımına, tecrübesiyle de katkı sağlamaya çalışıyor.

Altyapıdan takıma dahil edilen futbolculara ağabeylik yapıp deneyimlerini aktaran Sinan, aynı zamanda soyunma odasında yaptığı konuşmalarla da genç takım arkadaşlarını motive ediyor.

Sinan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ellerinden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyduklarını söyledi. Özellikle son haftalarda daha da kenetlendiklerini ancak kentin takımı yalnız bıraktığını vurgulayan Sinan, geçen hafta oynadıkları Boluspor maçı öncesi soyunma odasında yaptığı konuşmanın, bu yalnızlığın bir dışa vurumu olduğunu dile getirdi.

O an çekilen görüntülerin sosyal medyada hızla yayıldığını ifade eden Sinan, şöyle devam etti:

'O görüntüler, son 4-5 maç kendi aramızda kenetlenmemizin görüntüsüydü. Yani biz bizeyiz. Şehrimizden fazla destek görmüyoruz. Çok az, cefakar bir taraftarımız var. Her yere geliyorlar ama biz tabii tüm şehrin destek olmasını istiyoruz. Gittiğimiz zaman deplasmanlarda gördüğümüz, takımların seyircileri neredeyse tüm statları dolduruyorlar. Bunu görmek istiyoruz. Biz kendimizi yalnız hissediyoruz biraz. Onun duygu patlamasıydı o konuşma.'

Hakem hatalarının da aldıkları sonuçları etkilediğini savunan Sinan Kaloğlu, şöyle konuştu:

'Biz kenetleneceğiz, bu mücadeleyi göstereceğiz. Şehri biraz daha harekete geçirmek istiyoruz. Bizim hangi duygu ve düşüncelerle maçlara çıktığımızı görmelerini istedim ben. Yalnız, biz bize çıkıyoruz karşılaşmalara. Şehrin desteğini ve gücünü istiyoruz çünkü biz İçel İdmanyurdu'yuz. İçel şehrinin takımıyız. Kimin için oynuyoruz, kimin için varız. Şehrimiz, bu kulübe gönül vermiş taraftarlar, esnaf ve bu şehirdeki insanlar için varız. Herkes için varız. Ama eğer onlar yoksa biz de yokuz. Bu zor süreçte onların hepsini arkamızda görmek istiyoruz.'

Sinan, takımın toparlandığını, son 4 maçta şampiyonluğa oynayan ekiplere karşı iyi mücadele ettiklerini belirtti.

Alt sıralarda takımlar arasındaki puan farkının fazla olmadığına dikkati çeken Sinan, 'İyi gidiyoruz. Biz bu mücadeleyi gösterdiğimiz sürece bence üst taraflara doğru da çıkacağız. Ben ve arkadaşlarım buna yürekten inanıyoruz. İnşallah iyi olacak. Yükselişimiz devam edecek.' ifadelerini kullandı.

- Teknik direktör Özbalta: 'Birlik beraberliğimiz en üst düzeyde'

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Memduh Özbalta, takımın son durumunun iyi olduğunu söyledi.

Özbalta, 'Birlik beraberliğimiz en üst düzeyde. Büyükler büyüklüğünü yapıyor, küçükler büyüklere saygıyı gösteriyor. İdmanlarda çalışmalar en üst düzeyde. Bu da zaten başarıyı getiriyor. Bundan sonraki haftalarda daha iyi olacağız.' diye konuştu.

Teknik direktör Özbalta, maçlarda taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

Yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren İçel İdmanyurdu, TFF 1. Lig'de 14 puanla 18. ve son sırada bulunuyor.

Kaynak: AA