Malatyalı Boksörlerin Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası Hazırlıkları Sürüyor

İnönü Üniversitesi’ni, Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası"nda temsil edecek boksörler şampiyonanın hazırlıklarını sürdürüyor.

İnönü Üniversitesi’ni şampiyonada temsil edecek olan Aziz Mutlu (+91 kilo), Şahin Akyıl (81 kilo), Sinan Albeş (75 kilo), Abdullah Başçı (69 kilo), Doğukan Mutlu (64 kilo) ve Teymur Osmanov (60 kilo) hazırlıklarına Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi ve İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu spor salonunda devam ediyor.

Malatya 3 Gruplar Boks Şampiyonasında üçüncü olan Aziz Mutlu, İHA’ya yaptığı açıklamada, çeşitli şampiyonalara katıldığını şu anda Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası’na hazırlandığını söyledi.



-“Çalışmalarım gayet iyi gidiyor”

Mutlu, şampiyona için yaklaşık dört aydır kamp yaptığını belirterek, "Çalışmalarım gayet iyi gidiyor. Çok fazla zorluk çekmiyorum. Elimden geldiği kadar antrenmanlarıma katılıyorum. Türkiye şampiyonu olmak istiyorum. Bu yönde çalışmalarımı sürdürüyorum" diye konuştu.

-“Boks şampiyonasına hazırlık yapıyoruz”

Boks Antrenörü Kemal Kargı ise İnönü Üniversitesinde 15 yıldır antrenörlük yaptığını kaydederek, "Şu an nisanın başında veya mayıs ayının sonunda yapılacak olan üniversiteler arasındaki boks şampiyonasına hazırlık yapıyoruz" dedi.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu Şube Müdürü Salih Çoşar’ın kendilerine her türlü yardımı sağladığını dile getiren Kargı,Türkiye’de derece yapıp üniversiteler arası dünya şampiyonasına katılmak istediklerini söyledi.



Kargı, İnönü Üniversitesinde daha fazla öğrencinin boks sporuna yönelmelerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA