Hırvat basını, Igor Tudor'u konuşuyor

Hırvat basını, Galatasaray'ın Igor Tudor'la anlaştığı haberine geniş yer ayırırken Tudor'un artık bambaşka bir deneyim yaşayacağını yazdı.

Hırvat basını, Igor Tudor'u konuşuyor
Galatasaray'ın 1,5 yıllık anlaşmaya vardığı yeni teknik direktörü Igor Tudor ülkesi Hırvatistan'da da gündeme oturdu.

Karabükspor dışında PAOK ve Hajduk Split gibi ekipleri çalıştıran 38 yaşındaki çalıştırıcının, sarı-kırmızılıların başına geçeceği bir süredir ülke basınında yazılıp çizildiği için, sürpriz bir gelişme olarak görülmese de, yine de bu transfer internet sitelerinde son dakika olarak verildi ve geniş yer ayrıldı.

'BAMBAŞKA DENEYİM YAŞAYACAK'

Hırvat basını, teknik adamın genç yaşına dikkat çekerek 38 yaşında Galatasaray'ın başına geçmiş olmasının önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Sarı-kırmızılıların milyonlarca taraftarı olan büyük bir kulüp olduğu vurgulanarak, Tudor'un şimdi bambaşka bir deneyim yaşayacağının altı çizildi.

Hırvat basını, Igor Tudor'u konuşuyor

Igor Tudor'un teknik adamlığı ve Galatasaray'daki olası geleceğine ilişkin Skorer'e görüş bildiren iki Hırvat gazetecinin düşünceleri şu şekilde:

PETROVIC: GELECEKTE DAHA İYİ YERLERE GELMESİ OLASI

Davor Petrovic (Novi List): 'Galatasaray iyi bir teknik adam ile anlaştı. Igor Tudor ülkenin önde gelen çalıştırıcılarından bir tanesi ve bence şu an Slaven Bilic ile birlikte en iyi iki Hırvat teknik adamdan bir tanesi. Gelecekte daha da iyi yerlere gelmesi olası bir isim.

Bence yeni takımında başarılı olacaktır. Çünkü burada başarılı olabilmek için gerekli tüm meziyetlere sahip bir çalıştırıcı. Daha önce büyük takımları çalıştırmamış olması ise handikap olmayacaktır. Futbolculuğunda uzun dönem Juventus forması giymiş olması nedeniyle büyük kulüp alışkanlıklarına zaten sahip'

LIPOVAC: OYUNU DENGEDE OYNATMAYI SEVİYOR

Nikola Lipovac (Jutarnji): 'Kendisi eski bir Juventuslu futbolcu olarak, Juve mentalitesine sahip bir isim. Kupaların peşinde koşacak büyük kulüpler için gerekli bir İtalyan hoca tipine sahip. Hajduk'ta gelecek vaat eden genç isimleri kadroya aldı. Ancak hep kazanmayı isteyen bir isim.

Ne çok fazla hücum ne de çok fazla savunma. Oyunu dengede oynatmayı seviyor. Rakibe göre 3 ya da 4 savunmacı oynatıp sistem değiştiriyor. Ancelotti, Lippi ve Capello kendisinin eski hocaları. İtalyan okulunu onlardan öğrendi. Son derece hırslı bir insan. Eğer biraz istediği transferleri yapabilirse, Galatasaray'da şampiyonluk yaşayacaktır'