Polisgücü Spor Challenge II'nin Namağlup Şampiyonu

Türkiye’nin ev sahipliğinde 10-12 Şubat tarihleri arasında Alanya’da yapılan Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge II’de Gaziantep Polisgücü, namağlup şekildw Avrupa Şampiyonu oldu.



10 Şubat’ta başlayan maçlar sonucunda Gaziantep Polisgücü, oynadığı 5 karşılaşmanın hepsini kazanırken, rakip kalelere de 39 gol gönderdi. Şampiyonanın ardından düzenlenen kupa töreninde Antalya GHSİM İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu,Gaziantep GHSİM İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan, Başkan Vekili Bayram Yüksel, Alanya GHSİM İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Gaziantep Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, Türkiye Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Caner Erim ve Mehmet Kaplan hazır bulundu.

Antalya GHSİM İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Antalya’nın yapmış olduğu bu ev sahipliğinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ”Antalya coğrafi konumu itibariyle birçok branşın ev sahipliğine aday konumdadır. Şampiyon olan Gaziantep Polisgücü’nü de tebrik ediyorum’’ dedi.



"Türk hokeyi yükselişini sürdürüyor"

Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan da son dönemlerde Türkiye’de hokey sporunun önemli gelişmeler içerisinde olduğunu ve uluslararası arenalarda etkin rol oynadığını ifade ederek ’’Günden güne büyüyen ve gelişen Türk Hokeyi’ne kulüpler bazında bir kupa daha kazandıran sporcularımızı tebrik ediyorum. Antalya GHSİM İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu’na kıymetli ev sahipliklerinden ötürü teşekkür ederim. Türk Hokeyinin sahip olduğu dinamik büyüme yapısı ülkemize nice ev sahiplikleri kazandıracaktır. Şampiyonaya katılan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Bazı ülkeler Türkiye’ye takımlarını göndermedi ama şampiyonaya katılan ülkeler Türkiye’de gördükleri huzur ve barış ortamından dolayı defalarca bizlere teşekkür ettiler. Türkiye hakkında dışarıda yürütülen olumsuz algıyı sporla ve tanıtımla yok edene kadar çalışacağız’’ şeklinde konuştu.



"Gaziantep’in uluslararası arenada tanıtımı sağlandı"

Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge II’de Gaziantep Polis Gücü’nü yalnız bırakmayan ve sporculara sürekli moral veren GHSİM İl Müdürü Ökkeş Demir, yapılan tanıtımın önemine dikkat çekerek “Bu şampiyona, Gaziantep’in gastronomisi başta olmak üzere etnografyası, kültür ve sanatıyla da tanıtımının yapıldığı, milyonlarca dolar harcansa elde edilemeyecek geri dönüşlerin elde edileceği bir şampiyona olmuştur. Başkanımız Mehmet Kaplan turnuvaya katılan bütün ülkelere ve takımlara ev sahipliği yaparak Gaziantep’in tanıtımı için gerekli bütün çabayı göstermiş, takımlara Gaziantep mutfağının bütün lezzetleri ikram edilmiş, her sporcuya kentimizi temsil eden armağanlar verilmiştir. Tanıtım için sporun önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şampiyon takımımızı ve sporcularımızı kutlarken, Gaziantep’in tanıtımına büyük destekler veren Mehmet Kaplan’ı da tebrik ediyor, spora ve kent tanıtımına verdiği destek için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Gaziantep Polisgücü Gaziantep’in dünyaya açılan penceresi oldu"

Elde ettikleri şampiyonluğun kendileri için büyük önem taşıdığını ve Gaziantep’e bir şampiyonluk kupasıyla dönmenin onur verici olduğunu vurgulayan Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan, “Şampiyonaya katılan bütün ülkelere ve kulüplerine adeta Gaziantep ev sahibiymiş gibi elimizden gelenleri yaptık. Kentimizin gastoromisinin yanında kültürel değerlerinin tanıtımı içinde gerekli faaliyetleri sürdürdük. Bugün Gaziantep’e ve Türkiye’de hokey sporu adına çok önemli bir şampiyonluk kazandırdık. Namağlup unvanıyla kazandığımız bu kupa aynı zamanda Türkiye’nin ve Gaziantep’in tanıtımı için büyük önem taşıyor. Sporcularımı ve onların başarısına destek olan yöneticilerimizi yürekten kutluyorum. Şampiyonluk kupamızı Gaziantep’e ve Türkiye’ye armağan ediyoruz” diye konuştu.



Şampiyonluk kupası Gaziantep’e armağan edildi

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Euro Hockey Indoor Club Challenge II’de en iyi oyuncu seçilen Railway Union oyunucusu Kenneth Carrol’a ödülünü Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kaplan verdi. Şampiyonanın en iyi kalecisi seçilen Railway Union oyuncusu StephenO’keeffe’a da ödülünü Gaziantep Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu takdim etti. Gaziantep Polisgücü’nden gol kralı olan Mahmut Yunus Cengiz ve Rezza Norrouhzaed’e ödülünü Euro Hockey Indoor Club Challenge II Turnuva Direktörü Martin Canniffe verdi. Namağlup Avrupa Şampiyonu olan Gaziantep Polisgücü, ödülünü Antalya GHSİM İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Gaziantep GHSİM İl Müdürü Ökkeş Demir’den aldı. Kupa ve madalyaların takdiminden sonra Federasyon Başkanı Sadık Karakan ve Başkan Vekili Bayram Yüksel, Avrupa Hokey Federasyonundan (EHF) gelen yetkililere plaketlerini takdim etti. Kupa töreni sona erdikten sonra konuklar, Alanya Atatürk Spor Salonunda yapılan Halk Oyunları gösterisini izledi.

Kaynak: İHA