Edirne Belediyesi'nden Amatör Spora Destek

Edirne Belediyesi tarafından kentte faaliyet gösteren 36 amatör spor kulübüne toplamda 84 bin 500 TL maddi yardımda bulunuldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı İbrahim Acar ve ASKF Başkan Yardımcısı Mustafa Emre Alp ASKF Binası’nda Edirne’de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleriyle bir araya geldi.

Son iki yıldır ASKF yönetiminin değişmesiyle birlikte amatör spora bakışında değiştiğini anlatan Gürkan, “Amatör spora daha bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Amatör spor kulübünün bütün branşlarıyla bir olduğu görüşü daha aktif oldu. Bizde Edirne Belediyesi olarak, kentimizde hangi dalda olursa olsun amatör spora elimizden geldiği kadar destek ve katkı vermeye çalıştık. Kuşkusuz, amatörlüğün ruhundan gelen anlayışla, birçok gideri ve masrafı kendi cebinizden karşılıyorsunuz. Sadece spor yapmak, gençleri spor başlığı altında toplamak adına bireysel bir çabanız var” diye konuştu.

Edirne Belediyesi olarak, belediyenin kaynaklarını mümkün olduğunca amatör spor kulüpleriyle paylaşmaya çalıştıklarını ifade eden Gürkan, “Biz size ne kadar destek verirsek verelim, bizim verdiğimiz destek, sizin verdiğiniz çaba yanında denizde bir damla bile değil. Ama imkanlarımız, kaynaklarımız bu kadar. İmkanlarımız ve kaynaklarımız oranında her geçen yıl bu desteği daha da arttırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



Destek yüzde 50 artacak

Bir önceki toplantıda alınan karar da değinen Gürkan, “Amatör spor kulüpleri temsilcileriyle bir kriter belirleme ekibi kuralım, sizler bu kriterleri belirleyin ve biz bu kaynakları bu kriterlere göre dağıtalım diye bir karar almıştık. Sizlerin arasında ki 3 arkadaşımız kulüplerin tamamı ile konuşarak bir liste hazırlamışlar. Bizlerde bu listeleri inceledik, arkadaşlarımızın yaptığı bu çalışmayı hiç değiştirmeden onaylayarak, transfer dönemi bitmeden destekleri vermek istedik. Bu dönemdeki transfer çalışmaları için katkılarımızı sunacağız. Bugün verdiğimiz katkıları 2017’nin ikinci diliminde yüzde 50 attırarak, sizlere destek vereceğiz. Bugün 5 bin TL alan kulübümüz ikinci dilimde 7 bin 500 TL destek alacak” dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İbrahim Acar da verdiği destekten dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

Kaynak: İHA