Dünyaca Ünlü Şefler Aydın'a Yarışacak

Kuşadası'nda aşçıların bir araya geleceği fuar kapsamında, Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Andreas Gugler ve 14 ülkeden şefin katılımıyla 'Ege Şefler Şampiyonası' yapılacak.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi, dünyaca ünlü şefleri ağırlayacak.

Efes Kongre Merkezi'nde 22-25 Şubat arasında düzenlenecek 'Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı' kapsamında Ege Şefler Şampiyonası organize edildi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından 'Anadolu Mutfağı' konseptiyle düzenlenen şampiyonaya Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Andreas Gugler ve 14 ülkeden şef de katılacak.

Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Sezgin, gastronomi dünyasının 2 binden fazla profesyonelinin katılımıyla yarışmanın uluslararası düzeye çıkacağını kaydetti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Şefler Birliği Başkanı Gugler de yarışmanın Türk aşçıların yeteneklerini göstermek için bir platform oluşturduğuna işaret etti.

Gugler, şunları kaydetti:

'Anadolu mutfağı zengin bir mozaik. Geçen yıl aynı şekilde Ege mutfağı yarışması yapılmıştı ve harika örneklerini başarıyla hazırlamışlardı. Bu yıl da kıran kırana bir yarışma olacak ve Anadolu mutfağının en leziz yemeklerini tatma fırsatı yakalayacağız.'

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da gastronominin Türk turizminin en iyi tanıtım yollarından biri olduğunu vurgulayarak fuarın ilçenin turizmdeki iddiasını ortaya koyacağını kaydetti.

Kaynak: AA