Gümüşhanespor'da Liderlik Sevinci

Kulüp Başkanı Büyükbayraktar: 'Ben ligin sonunda şampiyon olacağımıza, teknik heyetime, oyuncularımıza, taraftarlarıma, bu şehre inanıyorum ve güveniyorum'Teknik Direktör Daşgün: 'Çok daha ciddi, çok daha istekli çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. İş daha yeni başlıyor'

Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenerek, 46 puanla liderliğe yükselmelerine ilişkin, 'Ben ligin sonunda şampiyon olacağımıza, teknik heyetime, oyuncularımıza, taraftarlarıma, bu şehre inanıyorum ve güveniyorum.' dedi.

Büyükbayraktar, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, rakiplerinin takım bütçesinin çok yüksek olmasına rağmen önemli bir işi başardıklarını söyledi.

Maçın yüksek bir atmosferde oynandığına işaret eden Büyükbayraktar, şunları kaydetti:

'Şu anda 1 puan öndeyiz. Biz bu işi sonuna kadar kovalayacağız, daha çok maçımız var. Ben ligin sonunda şampiyon olacağımıza, teknik heyetime, oyuncularımıza, taraftarlarıma, bu şehre inanıyorum ve güveniyorum. Sezon bittiğinde temennim o ki biz ilk sırada olacağız. Bu şehrin şampiyonluğa ihtiyacı var. Gerek yönetim, gerek şehir olarak 1. Ligi kaldırabilecek durumdayız. En büyük arzum sezon bittiğinde bu takımı şampiyon görmek.”

Teknik direktör Tarık Daşgün de maçın adeta final havasında geçtiğine dikkati çekerek, 'Burada yürek koyma, burada mücadele var. Aslanlar gibi mücadele etti çocuklar. Kendi sahamızda üstesinden gelerek müthiş bir galibiyet aldık” dedi.

Rehavete kapılmayacaklarını ve daha çok çalışacaklarını anlatan Daşgün, 'Çok daha ciddi, çok daha istekli çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. İş daha yeni başlıyor, daha 13 maçımız var. İnşallah alnımızın akıyla çıkarız. Aslan gibi yürekli delikanlılarla birbirine kenetlenmiş delikanlılarla, böyle bir seyircinin önünde inşallah bir sıkıntı yaşamadan bu ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum. Hedefe giderken işin daha da zorlaştığını bilerek, daha da çok çalışarak inşallah o ipi göğüsleyeceğiz.' diye konuştu.

Maçın ikinci yarısında yaşanan olaylara da değinen Daşgün, şunları söyledi:

'Bu tür olaylar olacağına dair beklentimiz vardı. Hayatımız bu işin içinde geçti. Bu tarz atmosferi yüksek maçlarda her şey beklenebilir. Burada biraz daha dikkatli olmamız, önlemleri çok daha sağlam almamız gerekirdi. Ama maçın içindeki olaylar normal olaylardı. Bunlar futbolun içindeler. Rakibimiz de yüreğini ortaya koydu. Onları da tebrik ediyorum.'

Kaynak: AA