Batman'dan Kısa Kısa

Batman'da, din hizmetlerinin verimliliğini artırma ve sunulan hizmetlerde toplumda farkındalık oluşturma amacıyla Din Görevlileri İstişare Çalıştayı düzenlendi.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen çalıştaya İl Müftüsü Erhan Turgut başkanlık etti.

Çalıştayda, şehrin manevi hayatına yön verme ve yöntemleri, vatandaşa yönelik sunulacak din hizmetlerinin planlanmasında sosyal ve kültürel bağlamda yerel şartların dikkate alınması, birlik ve beraberliği yok eden terör ve terör örgütlerine karşı toplumun bilinçlendirilmesi için yapılacak hizmetler, özellikle gençlere dini değerlerimizin aktarılmasında izlenecek yol ve yöntemlerin belirlenmesi gibi konular ele alındı.

- Hentbolda galibiyet

Batman Belediyesi Üniversite Spor Kulübü hentbol takımı, Erkekler 2. Lig D Grubu'nda Elazığ Karşıyaka Spor Kulübü 46-29 yendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, üst üste başarılı sonuçlar alan Batman Belediyesi Üniversite Spor Kulübü, ligde oynadığı son karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesi Spor Salonu'nda oynanan maçta, Batman Belediyesi Üniversite Spor Kulübü, Elazığ Karşıyaka Spor Kulübünü 46-29 yendi.

- Vali Deniz'den ÇATOM ziyaretleri

Batman Valisi Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile Yeşiltepe ve 19 Mayıs mahallelerindeki Çok Amaçlı Toplum Merkezlerini ÇATOM) ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz ile 19 Mayıs ÇATOM’u ziyaret ederek, kuaförlük, aşçılık, tekstil, müzik, halkoyunları ve bilgisayar kurslarının verildiği sınıflarda incelemelerde bulundu.

Kursiyerlerle bir süre sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yeşiltepe ÇATOM'u da ziyaret eden Deniz, eşiyle yaklaşık 80 kursiyerin eğitim aldığı merkezde inceleme yaptı. Sınıfları tek tek dolaşarak, kursiyerlerle bir süre sohbet eden Deniz, kursiyerlerin el emeği, göz nuruyla ortaya koyduğu dikiş nakış ürünlerini inceledi.

Kaynak: AA