Tenis Açıklaması FED Kupası

Türkiye, Büyük Britanya ile oynadığı C Grubu'ndaki 3. serisini 30 kaybetti Grubunu 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 3. sırada bitirerek kümede kalan milli takım, klasman maçlarına çıkacak

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı, FED Kupası Avrupa-Afrika Bölgesi 1. Klasman C Grubu'nda 3. serisinde karşı karşıya geldiği Büyük Britanya'ya 3-0 mağlup oldu.

Letonya'nın başkenti Tallinn'deki Tallink Tenis Merkezi'nde oynanan serinin ilk maçında İpek Soylu ile Heather Watson karşılaştı. Mücadeleden 6-0 ve 6-1'lik setlerle 2-0 galip ayrılan Watson, Büyük Britanya'yı seride 1-0 öne geçirdi.

İkinci maçta, iki ülkenin bir numaraları Johanna Konta ile Çağla Büyükakçay karşılaştı. Dünya 10 numarası Konta, 5-7, 6-4 ve 6-3'lük setlerle müsabakayı 2-1 kazanarak seride durumu 2-0 yaptı.

Seriyi kazanmayı garantileyen Büyük Britanya, çiftler karşılaşmasından da galip ayrıldı. Jocelyn Rae-Laura Robson ikilisinin temsil ettiği Büyük Britanya, Ayla Aksu-Pemra Özgen çiftinden oluşan millileri 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek seriyi 3-0 kazandı.

Büyük Britanya, Letonya ve Portekiz'in de yer aldığı C Grubu'nu 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 3. sırada tamamlayarak kümede kalan Türkiye, klasman maçlarına çıkacak.

Kaynak: AA