Kütahyalı Başarılı Sporcular Ödüllendirildi

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporcuları ödüllendirdi.

Nayir, Valilik toplantı salonunda, Gençler Ferdi Türkiye Şampiyonası 69 kilogramda Türkiye birincisi Berra Doğan Kılıç, Türkiye İşitme Engelliler Gençler ve Büyükler Atletizm Şampiyonası bin 500 metrede Türkiye birincisi Azime Şahin, TURKCELL Türkiye U 16 Salon Şampiyonası 800 metrede Türkiye birincisi Hacer Yılmaz, TURKCELL Türkiye U 18 Salon Şampiyonası Yüksek Atlama Türkiye birincisi Adil Karakaş, TURKCELL Türkiye U 16 Salon Şampiyonası gülle atmada Türkiye ikincisi Melih Gökalp, Avrupa Kupası Kulüpler Kros Şampiyonası 4. kilometrede Avrupa ikincisi Pınar Demirtaş, Avrupa Kupası Kulüpler Kros Şampiyonası 6. kilometrede Avrupa birincisi Ramazan Barbaros, 13 Yaş Altı Balkan Şampiyonası üçüncüsü Zeynep Devrilmez ve başarılı sporcular Recep Kızılarslan, Ziya Sarı, Bilal Çil ile antrenörler İhsan Alptekin, Kenan Özcan, Esra Özbay, Şaban Vural ve Kadri Kordel'i kabul etti.

Nayir, burada yaptığı konuşmada, dereceye giren sporcuların Kütahya için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Kütahya'dan giden sporcuların uluslararası yarışmalarda da derece elde ederek Türkiye'nin adını duyurmasının, bayrağımızı dalgalandırmasının sporcular için daha da önemli olduğunu belirten Nayir, şöyle konuştu:

'İlla başarı kazanacağız diye düşünmüyoruz. İnsanımızın, gençlerimizin sporla ilgilenmesini önemli görüyoruz. Spora başlamış olan birisi sağlığı, toplumda yer edinme, arkadaş grupları oluşturması, kendine güveni artırabilmesi, başarıyı başarısızlığı hazmedebilmesi için önemli olarak düşünüyoruz. Bunu bir de başarıyla taçlandırdığında ilimizin adını duyurmak adına hoş oluyor. Bu gurur sizlerin, ailelerinizin, antrenörlerinizin, spor il teşkilatımızın, ilimizin gururu olarak bizim önemsediğimiz konulardan biri. Başarılar taltif edildikçe gelişir, marifet iltifata tabidir. Ne güzel ki böyle bir işe girmiş, başarmış ve bu başarıyı hazmetmişsiniz.'

Nayir, başarıların saman alevi gibi gelip geçici olmaması gerektiğini, sürdürülebilir olması için de gayret gösterilmesi tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra Vali Nayir, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen tarafından başarılı sporculara hediye edilen altınları takdim edildi.

Kaynak: AA