'Hiçbir Takımdan Korkumuz Yok'

Bursaspor Teknik Direktörü Topçu: 'Futbolcu arkadaşlarımızın özverisi ve çalışkanlığı bizi güçlendirdi, heyecanlandırdı. Bütün bu çalışmaların neticesini Fenerbahçe mücadelesinde almak istiyoruz 'Hafta sonunda alacağımız 3 puanla, Kayseri'den veya Karabük'ten alacağımız 3 puan arasında hiçbir fark yok' 'Hiçbir rakip için özel önlem almam'

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında yarın Fenerbahçe'yi konuk edecek Bursaspor'un teknik direktörü Mutlu Topçu, 'Hiçbir takımdan korkumuz yok.' dedi.

Topçu, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Fenerbahçe maçında ellerinden gelenin en iyisini yapmak zorunda olduklarını ifade eden teknik direktör Topçu, takımın başında bulunduğu sürede 10 antrenmana ve bir hazırlık maçına çıktıklarını belirterek, 'Planlarımız doğrultusunda eksik olan yerlerden başlayarak zaman içinde taktiksel antrenmanlara kadar geldik. Gelinen noktadan çok memnunuz. Futbolcu arkadaşlarımızın özverisi, çalışkanlığı bizi güçlendirdi, heyecanlandırdı. Bütün bu çalışmaların neticesini, Fenerbahçe mücadelesinde almak istiyoruz.' diye konuştu.

- 'Çok çalışırsak başaracağız'

Topçu, takımın mevcut kadrosuyla ilgili bir soru üzerine, çalıştıkları takdirde her şeyi başarabilecekleri kanaatinde olduğunu söyledi.

'Bu kadroyu ben kurmadım, gibi bir mazeret içinde olamam.' diyen Topçu, 'Bu kadronun yapabilecekleri için yaklaşık 10 gündür biz burada devamlı arayış içindeyiz. Elbette sıkıntılarımız var ama bu sıkıntıları kadro yapısı içinde gidermek istiyoruz ve gidereceğiz de. Farklı taktiksel anlamda arayışımız oldu ama oyuncularımız son birkaç antrenmanda gerçekten beni de heyecanlandıran bir oyun ortaya koydu. Yapısal anlamda eksiklerimiz çok ama bunları da saha içinde bireysel anlamda gidermeye çalışıyoruz. Çok çalışırsak başaracağız.' şeklinde konuştu.

- 'Bizim de sınavımız'

Coşkulu, ne yaptığını bilen bir oyuncu grubuna sahip olduklarını vurgulayan Topçu, şöyle devam etti:

'Futbolcu arkadaşlara da söyledim, bu hafta sonu onların değil bizim de sınavımız, hocaların da sınavı. Bütün yaptıklarımızın karşılığını görebilecek miyiz. Büyük bir camia olarak söylüyorum bunu, hiçbir takımdan korkumuz yok. Hafta sonunda alacağımız 3 puanla Kayseri'den veya Karabük'ten alacağımız 3 puan arasında hiçbir fark yok. Kazandığımız zaman da çok büyük şeyler değişmeyecek ama futbol adına bir şeyler kazanmak istiyoruz. Bizim istediğimiz, evet gerçek anlamda fiziksel olarak rakibi yıpratan, aynı zamanda futbol oynamayı isteyen bir takım olmak.'

- 'Hiçbir rakip için özel önlem almam'

Bursaspor Teknik Direktörü Topçu, Fenerbahçe için özel önlem alıp almayacağının sorulması üzerine 'Hiçbir rakip için özel önlem almam. Benim takımım ne yaptı, biz ne yaptık, o önemli. Rakip takımda önemli futbolcular vardır ama futbolu sadece önlem alarak geçirirseniz 0-0'a oynarsınız. Biz o önlemleri evet düşündük, arkadaşlarımızla paylaştık. Ancak bundan daha ötesi olmaz. Bundan daha ötesi bizim ne yapabileceğimiz. Bizim bir kimliğimiz var. Bizim, kanatları kullanan, çabuk oynayan, şut atan takım olmamız lazım.' ifadelerini kullandı.

- 'Taraftarın ne istediğini biliyorum'

Taraftarlarla sorun yaşayan Bilal Kısa başta olmak üzere takımdaki her futbolcudan faydalanmak istediğini vurgulayan Mutlu Topçu, şunları kaydetti:

'Taraftar mücadele ister. Bilal de kariyerli oyuncu ama bu mücadeleyi daha ötesine taşıması lazım. Burada 5 sene kaldığım için taraftarın ne istediğini biliyorum. İki gün sonraki mücadeleyi kaybedebiliriz ama 'Helal olsun bu takım gerçek anlamda savaştı, mücadele etti, futbol oynadı.' dedirtmek istiyoruz. Bilal de bunu bilecek, bir başka futbolcu da bunu bilecek. Benim için futbolcunun ismi önemli değil. O mücadeleyi verecek oyuncular sahada olacak. Kim ne verecek, beraber göreceğiz ama en iyisini verecek. Önümüzde 15 maçlık büyük bir periyot var. Bu periyotta iyi işler başarmak zorundayız.'

Kaynak: AA