'Futbolla Barışmak İstiyorum'

Büyükşehir Gaziantepspor'un El Salvadorlu futbolcusu Bonilla:'Türkiye'nin zor bir lig olduğunu biliyorum ama buraya futbol oynamaya ve futbolla yeniden barışmaya geldim' 'Ligin ilk yarısı benim adıma Portekiz'de çok iyi geçmedi. Açığı Türkiye'de kapatacağımı düşünüyorum' 'Türkiye'ye biraz haksızlık yapılmış gibi hissediyorum'

KEREM KOCALAR - TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Gaziantepspor'un formasını giyen Nelson Bonilla, Portekiz'de geçirdiği sezonun ilk yarısında yeterince forma giyemediği için üzgün olduğunu belirterek, Türkiye'de futbolla barışmak istediğini söyledi.

Gaziantep ekibinin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı, El Salvador Milli Takımı'nda da forma giyen 26 yaşındaki Bonilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona Portekiz Premier Lig ekibi Nacional'da başladığını hatırlattı.

Takımda görev aldığı 14 maçta 2 gol atıp 3 de asist yaptığını anlatan Bonilla, bu performansın kendisi adına çok da yeterli olmadığını söyledi. Bu nedenle zaman zaman kadroda yer bulamadığını belirten Bonilla, ara transfer döneminde ise daha fazla forma giyebileceği bir takıma gitme kararı aldığını ifade etti.

Türkiye'den gelen teklifleri değerlendirdiğini aktaran Bonilla, şöyle konuştu:

'Futbolu çok seviyorum ama son 6 ayda çok oynamadım. O yüzden kendimi yenilemem gerekirdi. Çünkü ben futbolla barışmak istiyorum. Türkiye'nin zor bir lig olduğunu biliyorum ama buraya futbol oynamaya ve futbolla yeniden barışmaya geldim. Ligin ilk yarısı benim adıma Portekiz'de çok iyi geçmedi. Açığı Türkiye'de kapatacağımı düşünüyorum.'

- 'Gol de atarım, asist de yaparım'

Maç sırasında bencillik yapmayı sevmeyen bir oyun tarzı olduğunu dile getiren El Salvadorlu futbolcu Bonilla, kısa sürede yeni takımına alışıp kadroya girmeyi arzuladığını belirtti.

Sahadaki kabiliyetini 'Gol de atarım, asist de yaparım.' diye özetleyen Bonilla, 'Bireysel olarak gol sayısı hedefim yok. Gol atmışım veya asist yapmışım çok önemli değil. Beni esas ilgilendiren şey, verdiğim katkıyla takımımın kazanıp üst sıralara çıkması. Elbette ki ben atarsam iyi olur ama arkadaşlarım da atsa aynı sevinci yaşarım. Benim buradaki gayretim takımı üst sıralara taşımaya yönelik olacak.' diye konuştu.

- 'Türkiye'ye haksızlık yapılmış'

Bonilla, Türkiye'den gelen teklifi değerlendirirken çevresindeki bazı kişilerin, ülkedeki güvenlikle ilgili eleştiride bulunduğunu söyledi.

Saha dışı olaylarla fazla ilgilenmediğini, günün büyük çoğunluğunu kulüpte geçirmeyi tercih ettiğini anlatan Bonilla, 'Bu yüzden eleştirileri çok önemsememiştim.' ifadesini kullandı.

Kendi ülkesinin de Türkiye gibi çok güzel bir yer olduğunu belirten Bonilla, şunları kaydetti:

'Türkiye'deki güvenlikle ilgili bazı olumsuzluklar söylendi ama anlatılanlara henüz rastlamadım ve bunu gözlemlemedim. Türkiye'ye biraz haksızlık yapılmış gibi hissediyorum. Çünkü Türkiye ve Gaziantep, gerçekten güzel bir ülke ve şehre benziyor.'

Kaynak: AA