Babalarının Desteğiyle Kick Boks Yapıyorlar

Adıyaman’da iki yıl önce kick boks sporu ile tanışan Recep ve Casım Deniz, babalarının desteğiyle şampiyon olmak istiyor.

Kendilerini koruyabilmek adına babalarının yönlendirmesiyle kick boks sporuna başlayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde lisanlı sporcu olan Deniz kardeşler, Türkiye’yi Avrupa ve dünyada temsil edebilmek için çalışıyor.

TOKİ Akşemsettin Ortaokulu öğrencisi Recep Deniz (14), AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıldır kick boks sporunu yaptığını belirtti.

Milli sporcu olana kadar kick boks sporunu yapmaya çalışacağını söyleyen Deniz, '3 defa il birincisi ve bir defa da Türkiye ikincisi oldum. Kardeşim Casım ve ablam Zeliha ise okullar arası kick boks il birincisi. Kardeşlerimle ileride milli sporcu olmaya çalışıyoruz. İnşallah kardeşlerimle beraber dünya şampiyonalarına katılacağız.' dedi.

Casım Deniz (10) ise, ağabeyi gibi Türkiye şampiyonasında başarıya imza atmak istediğini söyledi.

Geçen yıl okullararası il şampiyonasında birinci olduğunu aktaran Deniz, 'Kick boks sporunu kendimi dışarıda koruyabilmek için ve bu sporu sevdiğim için yapıyorum. Babam bize destek oluyor. Spora bizimle beraber gelip, spor çıkışına kadar bizi bekliyor ve onunla beraber eve dönüyoruz.' diye konuştu.

Baba Emin Deniz de, inşaat işçisi olarak çalıştığını belirtti.

Çocuklarını antrenmanlara kendisinin götürüp getirdiğini anlatan Deniz, 'Onların başarısından gurur duyuyorum. Arkadaşlarıma da çocuklarını bu spora göndermelerini tavsiye ediyorum. Milletimize, devletimize iyi birer evlat olsunlar, kötü alışkanlıklardan uzak dursun ve kendi öz güvenleri olsun.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA