Altındağlı Güreşçiler Türkiye Şampiyonu Oldu

Altındağlı güreşçiler, Türkiye Şampiyonasında ilk günde 30 maça çıkarak 27 galibiyet aldı.

Şampiyonanın favorisi Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, ilk gün 30 maça çıktı ve 27 galibiyet aldı. Sessiz şampiyonlar, bu sonuçlarla Gençler Grekoromen Klasmanında altın madalyaya uzandı.

“Bu takım şampiyonluklara alışkın”

Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu Antrenör İlhan Çıtak, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye, Kulüp Başkanı Tamer Açar’a ve tüm sporcular teşekkürlerini ileterek, “Bu formayı terleten çocukların gönülden mücadele etti" ifadelerini kullandı. Çok çalışarak zirvede kalıcı olmak istediklerini vurgulayan İlhan Çıtak, her kupaya talip olduklarının da altını çizerek, "Bu takım şampiyonluklara alışkın” dedi.

Çıtak, Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımının Milli Takıma en fazla sporcu gönderen kulüp olduğunu da hatırlattı.

“3 maça çıktım, hepsinde de galip geldim”

Sessiz şampiyonlardan Bayram Aksu, daha önceki başarılarına bir yenisini daha ekledikleri için mutlu olduğunu dile getirdi. Takım halinde çok iyi mücadele verdiklerini belirten Aksu, başarıya giden yolda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu kaydetti.

Aksu, daha sonraki turnuvalarda Altındağ’ı yine en iyi şekilde temsil edeceklerinin sözünü verdi. Bir diğer sessiz şampiyon Eren Onur Bolat ise duygularını şöyle aktardı:

“120 kiloda yarıştım. 3 maça çıktım. Hepsinde de galip geldim. Finalde Konya Bölgesi’nden rakibimi yendim. Final oldukça zor geçti. İlhan hocam kenardan sık sık taktik verdi. Bu taktikleri uygulamaya çalıştım. Allah’a şükür kazandım. Zaten bu turnuvaya çok iyi hazırlanmıştık. Emeği geçen tüm hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ederim”.

Kaynak: İHA