Diyarbakır Kulüplerinde Son Gün Transferleri

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Amed Sportif Faaliyetler ile Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Diyarbekirspor, transferin son gününü birer futbolcuyu renklerine bağlayarak değerlendirdi.

Amed Sportif Faaliyetler, Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Ankaragücü’nden Murat Yılmaz ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Diyarbekirspor da ara transferin son günü boş geçirmedi. Yeşil kırmızılı ekip, Beşiktaş’ın alt yapısında yetişen, Antalyaspor ile Altay’da forma giyen stoper Ömer Arslan ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı. Bu sezonun ilk yarısında Fransa 3.Ligi’nde forma giyen Tokat doğumlu 23 yaşındaki futbolcunun 4 kez de genç milli takımlarda forma giydiği kaydedildi.

101 maçta forma giydi

Amed Sportif Faaliyetlerin Ankaragücü’nden transfer ettiği Murat Yılmaz, daha önce TKİ Tavşanlı Linyitspor, Medipol Başakşehir, Adanaspor ve Altınordu’da da forma giydi. 29 yaşında olan ve bu sezon 12 maçta 2 gol kaydeden deneyimli futbolcu, kariyerindeki 101 resmi maçta 15 gol atma başarısı gösterdi.

Amed Sportif Faaliyetler, devre arası transfer döneminde daha önce Bartu Kurtuldu (Kasımpaşa), Bertuğ Bayır (Akhisar Belediyespor), Kurtuluş Yurt (Bucaspor), Şahin Şafakoğlu (Denizli B.Şehir Belediyespor), Okan Dernek (Fatih Karagümrük) gibi isimleri transfer etmişti. Yeşil kırmızılı beyazlı ekip, Levent Taşkın, Sertaç Eren ve Ahmet Güven ile de yollarını ayırmıştı.

4 kez milli takımda forma giydi

Diyarbekirspor’un transfer ettiği 23 yaşındaki Ömer Arslan, 4 kez de genç milli takımlarda forma giydi. Diyarbekirspor, devre arasında ayrıca Yakup Demir (Adanaspor), Feyzullah Şahin Güneş (Cizrespor), Kaan Çebi (1461 Trabzon), Eşref Korkmazoğlu (Medipol Başakşehir) ve Hüseyin Bak (Kastamonuspor 1966) ile sözleşme imzalamıştı.

Kaynak: İHA