ANALİG Yüzme Grup Yarışmaları

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Yüzme Grup Yarışmaları, 4-5 Şubat tarihlerinde 500 kadar sporcunun katılımıyla Denizli'de gerçekleşecek.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Spor Genel Müdürlüğü tarafından üç yıldır uygulanan 'ANALİG' projesinin, Türkiye'nin yıldız adaylarını Denizli'de buluşturacağı belirtildi.

Denizli, Bursa, İçel, Kırıkkale, Sinop, Trabzon, Gaziantep ve Van illerinden gelecek yaklaşık 500 yüzücünün, 4-5 Şubat tarihlerinde Atatürk Yüzme Havuzu'nda kulaç atacağı ifade edilen açıklamada, 'ANALİG projesi, sporun tabana yaygınlaştırılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi geliştirilmesi gibi hedefler doğrultusunda uygulanıyor.

81 ilde sürdürülen projede atletizm, basketbol, badminton, masa tenisi, tekvando, jimnastik, hentbol, voleybol, judo, karate ve yüzme branşlarının yanına bu yıl kayak, su topu, buz hokeyi ve buz pateni branşları da eklendi.' denildi.

- Yetenek keşfi yapılıyor

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da, Anadolu Yıldızlar Ligi'nin Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve başarılı bir sistem oluşturulması için planlandığını ve her yıl başarıyla uygulandığını belirtti.

Açıklamada, geçen yıl ANALİG'e Denizli'den 11 branşta 340 sporcunun katıldığını anımsatan İbanoğlu'nun , 'ANALİG ile Türk sporu için yetenek keşfi yapılıyor. Türkiye'nin yıldız adaylarını buluşturan bu organizasyon, yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve genç sporcuların maç tecrübesi kazanması adına çok önemli.' ifadelerine de yer verildi.

Kaynak: AA