Galatasaray-Teleset Mobilya Akhisarspor Maçından Notlar

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, Akhisar Belediyespor karşısında 2 değişiklikle başlangıç 11'ini belirledi Beşiktaş derbisine 11'de başlayan Denayer ve Rodrigues'i yedek soyunduran Tudor, yerlerine Linnes ile Yasin'e görev verdi Sarıkırmızılı taraftarlar, maç öncesi ismi anons edilen teknik direktör Tudor'u ıslıkladı İki takım oyuncuları, 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' pankartıyla sahaya çıktı.

Süper Lig'in 15. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda 2 değişiklik dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Igor Tudor, geride kalan hafta Beşiktaş'a karşı oynanan derbinin ilk 11'inde bazı değişikliklere gitmeyi tercih etti.

Hırvat teknik adam, Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlayan oyunculardan Jason Denayer ve Garry Rodrigues'i Teleset Mobilya Akhisarspor maçının yedekleri arasında yer verirken, bu isimlerin yerine Martin Linnes ile Yasin Öztekin'i sahaya sürdü.

Galatasaray'ın Teleset Mobilya Akhisarspor maçındaki başlangıç kadrosu, Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Linnes, Fernando, Ndiaye, Yasin Öztekin, Feghouli, Belhanda ve Gomis şeklinde oluştu.

- Linnes 4 maç sonra 11'de

Sarı-kırmızılı ekibin Norveçli savunma oyucusu Martin Linnes, Teleset Mobilya Akhisarspor maçına ilk 11'de başlayarak, 4 maç aradan sonra başlangıç kadrosuna girdi.

Son olarak, 10. haftadaki Trabzonspor müsabakasının ilk 11'inde yer alan Linnes, ardından Gençlerbirliği ile Medipol Başakşehir karşılaşmalarında süre almazken, Aytemiz Alanyaspor ve Beşiktaş maçlarında ise sonradan oyuna dahil olmuştu.

- Yasin Öztekin formayı kaptı

Yasin Öztekin, iç sahada son oynanan Aytemiz Alanyaspor maçında sergilediği başarılı futbolun ardından, bu kez Teleset Mobilya Akhisarspor önünde yeniden Tudor'un tercihleri arasına girdi.

Teknik direktör Tudor, Beşiktaş derbisinde oynattığı Garry Rodrigues'i yedeğe çekmesinin ardından, Altemiz Alanyaspor karşılaşmasında 1 gol ve 1 asistlik performansıyla dikkati çeken Yasin Öztekin'e şans verdi.

Yasin, bu sezon Aytemiz Alanyaspor maçının ardından ikinci kez bir lig müsabakasına ilk 11'de başladı.

- İki eksik

Sarı-kırmızılı futbol takımı, sakatlıkları bulunan iki oyuncusundan yoksun olarak Teleset Mobilya Akhisarspor karşısına çıktı.

Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle bir süre daha takımdan uzak kalmaları beklenen Iasmin Latovlevici ile Tolga Ciğerci, bu maçta kadroya giremeyen isimler oldular.

- Tudor ıslıklandı

Galatasaray'ın son dönemde önemli rakiplerine karşı çıktığı maçlarda aldığı kötü sonuçlar, taraftarların teknik direktör Igor Tudor'a tepki göstermesine neden oldu.

Müsabaka öncesi takım kadrolarının anons edildiği bölümde, teknik direktör Tudor'un isminin okunduğu esnada tribünlerden ıslıklar yükseldi.

Öte yandan, sarı-kırmızılı futbolseverlerin maça olan ilgisi de düşük kaldı. Karşılaşma öncesi tribünlerde önemli boşluklar dikkati çekti.

- ABD'nin Kudüs kararına tepki

Galatasaray taraftarları, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü kabul edeceklerini duyurmasıyla başlayan protestolara destek verdi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabaka öncesi, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" tezahüratları yaparken, tribünlerde de, "Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır. Kudüs kıbledir, Kudüs miraçtır." ve "Bir zulme engel olamıyorsanız, onu herkese duyurun. Hz. Ali" pankartları açıldı.

Ayrıca, iki futbol takımı oyuncuları da, üzerinde, "Kudüs kırmızı çizgimizdir." yazılı bir pankartla sahaya çıktılar.

Kaynak: AA