Burdur'da Yenilenen Stadyum Tekrar Açıldı

Burdur'da zemini yenilenen Burdur Gazi Atatürk Stadyumu yeniden açıldı.

Zemini, FIFA standartlarında sentetik çimle yenilenen stadyum, müsabakaların ve antrenmanların rahat yapılabileceği saha haline geldi.

Stadyum açılışında, başlama vuruşunu Burdur Valisi Şerif Yılmaz'ın yaptığı Bucak Gençlik Spor ile Burdur Göl Spor'un karşı karşıya geldiği U16 maçına ev sahipliği yaptı.

Vali Yılmaz, yaptığı açıklamalarda, stadyumun günün her saati maçların ve antrenmanların yapılabileceği zemine kavuştuğunu belirtti.

Gençlere spor çalışmalarını yapabilecekleri bir mekan sağladıklarını dile getiren Yılmaz, "Yüzme havuzu inşaatımız da stadyumun yanında devam ediyor. Havuz tamamlandıktan sonra gençlerimiz, çocuklarımız ve büyükler olimpiyat standartlarında yüzme havuzuna kavuşmuş olacak." dedi.

Yılmaz, üniversitede yapımı devam eden spor kompleksine ilişkin de şu bilgileri verdi:

"Türkiye çapında örnek olacak tesis sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimizi ziyaretinde verdiği talimatla sonucu ayrılan ödenekle yapılıyor. Proje, tamamlandıktan sonra Burdur bir spor şehri haline gelecek."

Vali Yılmaz'a AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nuri Yıldırım eşlik etti.

Vali Yılmaz, maçın ardından yapımı devam eden yarı olimpik yüzme havuzu inşaatında da incelelerde bulundu.

Kaynak: AA