Beşiktaş, Kayseri Deplasmanında

Siyahbeyazlı ekip, Süper Lig'in 15. haftasında yarın Kayserispor'a konuk olacak Üçer sarı kartı olan Pepe ve Babel, ceza sınırında bulunuyor

Beşiktaş, Süper Lig'in 15. haftasında yarın deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak müsabakayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig'i dış sahada 2-1 mağlup ederek son 16 turuna namağlup lider çıkan siyah-beyazlı ekip, geçen hafta Galatasaray'a karşı aldığı derbi galibiyetinin ardından, ligin bu sezonki flaş ekiplerinden Kayserispor'u da yenmeyi hedefliyor.

- Moralli gidecekler

Beşiktaş, üst üste 3 resmi karşılaşmayı kazanarak formda bir görüntü ortaya koydu.

Galibiyet serisine Ziraat Türkiye Kupası'nda Grandmedical Manisaspor'u 9-0 gibi farklı skorla yenerek başlayan siyah-beyazlı ekip, ardından çıktığı iki önemli karşılaşmayı da kazandı. Süper Lig'deki derbi mücadelesinde Galatasaray'a evinde 3-0 üstünlük kuran Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Almanya temsilcisi Leipzig'i deplasmanda 2-1 mağlup etti.

- Deplasmanda zorlanıyor

Beşiktaş, bu sezon deplasmanda istediği sonuçları almakta zorlandı.

Ligde şu ana dek 7 kez rakiplerine konuk olan siyah-beyazlı ekip, bunların 3'ünü kazanabildi. İkişer karşılaşmadan beraberlik ve yenilgiyle ayrılan Beşiktaş, deplasmanda 10 puan kaybetti.

Siyah-beyazlı takım, dış sahada Kardemir Karabükspor'u 1-0, Aytemiz Alanyaspor'u 2-1, Göztepe'yi 3-1 mağlup etti. Deplasmanda Fenerbahçe ile Gençlerbirliği'ne 2-1'lik skorlarla yenilen Beşiktaş, dış sahada ayrıca Kasımpaşa ile 2-2, Evkur Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Ligde şu ana dek kalesinde 12 gol gören Beşiktaş, bunların 8'ini deplasmandaki karşılaşmalarda yedi.

Konuk olduğu maçlardaki son galibiyetini 5 Kasım'da Göztepe'yi yenerek alan siyah-beyazlılar, Kayserispor'u yenerse 34 gün sonra deplasmanda kazanma başarısı gösterecek.

- Önemli oyuncuları dinlendi

Bu sezon 3 kulvarda mücadele eden ve son olarak Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Leipzig ile oynanan karşılaşmaya önemli oyuncularından bazılarını götürmedi.

Siyah-beyazlı ekipte, bu sezonun vazgeçilmez oyuncularından Pepe, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Atiba Hutchinson, Gökhan Gönül, Tolgay Arslan ve Fabricio Agosto Ramirez, Leipzig karşısında forma giymeyerek dinlenme fırsatı buldu.

Şenol Güneş'in yarınki maçta bu oyunculara görev vermesi bekleniyor.

- Pepe ve Babel ceza sınırında

Beşiktaş'ta üçer sarı kartı olan Pepe ile Ryan Babel, ceza sınırında bulunuyor.

Her iki oyuncu, Kayserispor karşılaşmasında da kart görürse, 16. haftadaki Osmanlıspor maçında cezalı duruma düşecek.

Kaynak: AA