Elmadağ'da Güreş Semineri

Türkiye Güreş Federasyonunun Ankara'da düzenlediği ve bugün başlayan seminer, 3 gün sürecek.

Türkiye Güreş Federasyonunun Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Kamp Eğitim Merkezi'nde düzenlediği seminer başladı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, bugün başlayan ve 10 Aralık Pazar günü sona erecek seminere Musa Aydın başkanlığındaki federasyonu yönetim kurulu, eğitim, teknik, lig ve sağlık kurulları, militakım antrenörleri, milli takımlara sporcu veren kulüp yetkilileri ile Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) antrenörlerikatılıyor.

Seminerde bugün milli takım çalışma programları ve millitakımlardaki görev dağılımı ile sorumluluklar görüşüldü. İlk gün ayrıca, sıkletlerde kilo kontrolü yönergesi ele alındı.

Organizasyonda yarın güreşte antrenman kavramları ve felsefesi, antrenman planlaması, olimpiyat oyunlarının maç analizleri, olimpiyatlarda Türkgüreşi, sporda performans testleri, sporda sosyal ilişki ve iletişim ile kendini ifade etme konuları değerlendirilecek.

Seminerin üçüncü ve son gününün gündemi ise güreşte teknik, taktik öğretim metotları ile yüklenme, dinlenme ve toparlanma konuları olacak.

Federasyon başkanı Musa Aydın, çok önemli bir seminer gerçekleştirdiklerinibelirterek, "Türk güreşini 3 gün boyunca masaya yatıracağız. Buradan çokönemli sonuçların çıkacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Seminer için belirlenen konu başlıklarının oturumbaşkanlarının kendi alanlarında önemli isimler olduğunu aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Türk güreşi ancak birliktehareket ederek daha iyi yerlere gelir. Bizim federasyonumuzda 'ben yaptım oldu' anlayışı aslaolamaz. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla fikir alışverişi yaparak Türk güreşini dünyanınzirvesine taşımak istiyoruz. Bu seminerin Türk güreşine son derece faydalı olacağınıdüşünüyorum."

Kaynak: AA