Kar Voleybolu Sezonu Ocak Ayında Açılıyor

TVF Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, 67 Ocak tarihlerinde Artvin'de düzenlenecek.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 2018 yılı kar voleybolu sezonu Artvin'de açılacak.

TVF'den yapılan yazılı açıklamada, 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde Artvin Kafkasör Tesisleri'nde TVF Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nın yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, kar voleybolunun 2016 yılından itibaren Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından resmi olarak düzenlenmeye başladığı, 2017 yılında ilk Avrupa turunun gerçekleştirildiği, 2018 yılında da ilk resmi Avrupa Şampiyonası'nın yapılacağı ifade edildi.

Artvin Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nın ardından Erciyes ve Uludağ'da Avrupa turu etapları gerçekleştirilecek.

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde 12-14 Ocak 2018, 1-4 Mart 2018 tarihlerinde ise Bursa Uludağ'da olmak üzere 2 organizasyon düzenlenecek.

Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nda ilk sırada yer alacak erkek ve kadın takımları, 23-25 Mart 2018 tarihlerinde Avusturya'nın Wagrain-Kleinarl/Flachau Kayak Merkezi'nde düzenlenecek, toplamda 20 bin avro para ödüllü 2018 CEV Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonası'na doğrudan katılım hakkı kazanacak.

TVF'nin Türkiye'de düzenlediği tüm kar voleybolu organizasyonları, (Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Turu etapları) 2018 yılında Pro Beach Tour'a da, kar voleybolunu teşvik amacıyla puan verecek. Bu puanlar plaj voleybolu giriş sıralamasına ve sezon sonu bireysel sıralamasına da etki edecek.

Kaynak: AA