Hesarek, Kayak Yarışlarına Ev Sahipliği Yapacak

Okullararası Türkiye Kayak Şampiyonası, Bingöl'deki Hesarek Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Kayak Federasyonunca düzenlenen Okullararası Türkiye Kayak Şampiyonası, Bingöl'deki Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılacak.

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Arıkan, il merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Dikme köyü yakınlarında bulunan bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli otel binası, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan Hesarek Kayak Merkezi'nin hizmete girdiği 2 yılda kayak meraklılarını ağırladığını söyledi.

Arıkan, geçen sezon 100 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Hesarek Kayak Merkezi'nde Okullararası Kayak Türkiye Şampiyonası'nın 6-7 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirileceğine işaret ederek, Bingöl'ün ilk kez Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Okullararası Kayak Türkiye Şampiyonası'na 300 civarında sporcunun katılacağını dile getirerek, "Bu şampiyona Bingöl'ün tanıtımına çok ciddi katkı sağlayacak. Yeni yapılan tesislerle bundan sonraki hem bölgesel hem de ulusal düzeyde yarışmaların yapılabileceği bir ortam oluştu." diye konuştu.

Kaynak: AA