Fatih Keleş Açıklaması 'Tek Hedefim Dünya Şampiyonluğu'

Temmuz ayında Almanya’nın Göppingen kentinde Avrupa Şampiyonluğu için karşılaştığı Fransız Renald Garriro ile berabere kalan Avrupa Şampiyonu boksör Fatih Keleş, “22 Aralık gecesi herkes farklı bir Fatih görecek. Kendine inanan, güvenen ve yenmekten başka bir amacı olmayan Fatih Keleş izleyecekler. Tek hedefim bu maçı alarak, dünya şampiyonluğu yolunda emin adımlarla ilerlemektir” dedi.

Temmuz ayında Almanya’nın Göppingen kentinde Avrupa Şampiyonluğu için karşılaştığı Fransız Renald Garriro ile berabere kalan Avrupa Şampiyonu boksör Fatih Keleş ve antrenörü Bülent Başer, beraberlik hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu. 22 Aralık gecesi Hamburg’da rövanş maçına çıkacağını belirten boksör Fatih Keleş, o karşılaşmaya yorgun çıktığını vurgulayarak, “Garriro maçından bir ay önce Ermeni boksör Rafik Harutjinian ile kıran kırana zorlu bir Avrupa Şampiyonluk maçı yaptım ve kazandım. Karşılaşmanın üzerinden bir ay geçmeden ve dinlenemeden ikinci bir zorlu rakibe karşı ringe çıktım. Kilomu uzun vadede düşemedim. Psikolojik olarak hiç hazır değildim ve yanlış karar verdim. Bir ay arayla böyle bir karşılaşmaya çıkmak yanlış bir karardı ama benim için bir tecrübe oldu. O karşılaşmada herkes yorgun ve hazır olmayan bir Fatih’i izledi. Beni o beraberlik ateşledi ve şimdi çok iyi hazırlanıyorum. Ekibim ve özellikle de dünyaca ünlü antrenörüm Bülent Başer, ile birlikte analizler yaptık. Eksiklerimizi bir bir tespit ederek bunları güçlendirdik. 22 Aralık gecesi herkes farklı bir Fatih görecek. Kendine inanan, güvenen ve yenmekten başka bir amacı olmayan Fatih Keleş izleyecekler. Tek hedefim bu maçı alarak, dünya şampiyonluğu yolunda emin adımlarla ilerlemektir. Bana inananlar ve güvenenler bu maçtaki Fatih’in diğer maçlardan çok farklı olduğunu görerek, bana hak vereceklerdir” şeklinde konuştu.



Bülent Başer: “Taktiksel değişikliklere gittik”

Fatih Keleş’in antrenörü Bülent Başer, rakibi çok iyi analiz ettiklerini vurgulayarak, “Gerek geçen maç gördüklerimiz ve gerekse onlarca kez izlediğimiz kasetlerin ardından birçok yeniliğe gittik. Kondisyonumuzu yükselttik. Rakibe karşı taktik olarak radikal değişiklikler yaptık. Bu kez ya kazanacağız, ya da kazanacağız taktiği güdeceğiz” diye konuştu.



Erol Ceylan: “Özellikle zorlu rakipler seçiyoruz”

EC Boxing Başkanı Erol Ceylan, özellikle zorlu rakipler seçtiğini vurgulayarak, “Fatih’i önümüzdeki yıl dünya şampiyonluk maçına çıkarmayı düşünüyorum ve o yüzden zorlu rakipler seçiyorum. Şimdiden zorlukları yenmelidir ki, dünyanın zirvesine çıktığında zorlanmasın” dedi.



Vedat Alyaz: “Fatih, 3. kez Avrupa Şampiyonluk maçı yapacak”

Fatih Keleş’in basın danışmanı Vedat Alyaz ise, Keleş’in üçüncü kez Avrupa Şampiyonluk karşılaşması yapacağını belirterek, “Fatih, profesyonel arenada iki kez peş peşe Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Çıkacağı maçı alırsa üç kez üst üste şampiyon olarak tarihe geçecektir. Bugüne kadar çıktığı 10 maçta yenilgisi olmayan sporcumuzu geleceğin dünya şampiyonu olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA