Coşkun Zeren Açıklaması 'Samsunspor 2. Yarıda Çok Farklı Bir Noktaya Gelecek'

SAMSUN – Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, "Bu takım 2. yarıda çok farklı bir noktaya gelecek. Bunu herkes görecek" dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor hafta sonu oynayacağı Denizlispor maçı hazırlıklarını Nuri Asan Tesisleri’nde yaptığı tek çalışma ile sürdürdü. Teknik Direktör Engin İpekoğlu idaresinde çalışan kırmızı-beyazlılar, ısınma ve pas çalışmasının ardından maç taktiği üzerinde çalışma gerçekleştirdi. Antrenman sonrasında açıklamalarda bulunan Coşkun Zeren, kulübün içinde bulunduğu durum hakkında bilgiler verdi.

“Chibuke’nin parasını yatırdık, Larbi sözleşmesini feshetti”

Bazı oyuncuların sözleşmelerini tek taraflı feshetmek için federasyona baş vurduğunu dile getiren Coşkun Zeren, “Alacakları dolayısıyla federasyona başvuran oyuncularımız var. Bunlar en doğal hakları. Bu sorunları da çözüyoruz. Bizim zamanımızda istemediğimiz hiçbir futbolcunun sözleşmesi alacağını alamadığından dolayı feshedilmemiştir. Kalmasını istediğimiz oyuncuları kadroda tutmuşuzdur. Bazı oyuncuların serbest kalmak için başvurusu vardı. Chibuike’nin de serbest kalmak için başvurusu vardı. Onu da süresi dolmadan sorununu çözdük. İsimler önemli değil, kim olursa olsun hocamızın istediği her oyuncu kadroda kalacaktır. Beraber devam etmeyeceğimiz arkadaşlara da devre arasında teşekkür edeceğiz. Futbolcumuz Larbi, sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Zaten sezon başından beri bizle beraber değildi. Kendisiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Alacakları konusunda görüşmeler olacak. Önümüzdeki süreçte kulübümüzün ekonomik anlamda sorun yaşamaması için kendisiyle görüşmeye gideceğim. Anlaşacağımızı sanıyorum” şeklinde konuştu.



“Transfer yasağımız yok ama tahta kapalı”

Takımın devre arasından sonra hedeflerine yaklaşacağının ifade eden Zeren, “Söylendiği gibi bizim transfer yasağımız yok. Transfer tahtası noktasında her takımın olduğu gibi bizim de sorunumuz var. Bu sorun geçtiğimiz yıllardaki sorunlar gibi değil. Geçtiğimiz dönemlerde 10 milyonluk ödeme yapıldı. Geçen sene 5 milyon gibi bir ödeme yapıldı. Şu andaki sıkıntı ise 700 bin TL civarında bir rakam. Futbolcuların paralarını alamadıkları için oynamamaları söz konusu değil. İletişim noktasında ufak tefek sıkıntılar yaşamıştık. Toplantılar yaptık bu konuları görüştük. Her takımda olduğu gibi bizde de ekonomik sıkıntılar var. Bu sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Samsunspor dimdik ayaktaysa bunun sebebi son 3 yıldır verilen uğraşlardır. Çok sıkıntılı yollardan geçtik. Bugün ciddi anlamlarda belimizi bükecek sorunlar kalmadı. Dış borçların önemli bir kısmını ödedik. Eski borçların birçoğunu ödedik. Burada bizi özen sportif anlamdaki başarısızlıktır. Bu takım 2. yarıda çok farklı bir noktaya gelecektir. Bunu herkes görecek. Genel kurul olmasına rağmen bütün ekip çalışmalarına devam ediyor. Bundan sonra da edecektir” diye konuştu.

Pazar günü deplasmanda Denizlispor’a konuk olacak Samsunspor, Cumartesi günü havayolu ile İzmir’e gidecek.

Kaynak: İHA